© Child Focus / Google Street View

Vermiste 9-jarige jongen levend maar onderkoeld teruggevonden: “Hij lag te slapen in een tuin”

De 9-jarige jongen die dinsdag verdween in het Henegouwse Brugelette, is woensdagochtend levend, maar onderkoeld teruggevonden. Dat meldt Child Focus en bevestigt burgemeester André Desmarlières.

tg, wver
Bron: RTL

Gemeentearbeiders troffen de jongen woensdag aan bij een beekje aan een doodlopende weg, die leidt naar een voormalige ingang van een luchtmachtbasis, ongeveer 700 meter van het centrum van Brugelette. De jongen was volledig doorweekt door de regen en onderkoeld.

Het parket gaf even voor de middag meer details tijdens een persconferentie in het gemeentehuis van Brugelette. De arbeiders van de gemeente gingen ter plaatse nadat ze verwittigd werden door de eigenaar van een stuk grond. Ze troffen er het kind aan met zijn voeten in het water. Hij werd opgevangen door de hulpdiensten.

De jongen verliet dinsdag om 15 uur te voet zijn school, het Institut Sainte-Gertrude aan de Chemin Gabriel Petit in Brugelette. Hij zou te voet naar huis gaan, maar daar is hij niet aangekomen. Nadien werd hij niet meer gezien. Op vraag van het parket van Henegouwen, afdeling Doornik en in samenwerking met Child Focus, verspreidde de politie dinsdagavond een foto van de jongen. Er werden onder meer een helikopter, drones, duikers en een speurhond ingezet.

Opgelucht

“Het gaat goed met hem, we zijn opgelucht”, getuigt zijn oom Kevin aan RTL. “Er was de hele nacht paniek. Nu wachten we op een ziekenwagen, maar we weten dat hij in goede gezondheid verkeert. Hij werd gevonden in een tuin, hij lag te slapen. We weten het niet wat er is gebeurd, ik heb nog niet met hem kunnen praten.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER