Peter De Beover en zijn dochter Fleur komen op voor Voor U in juni. Peter voor het Vlaams parlement, Fleur op de federale lijst.

Brechtenaren zijn kandidaat op Vlaamse en federale lijsten van Voor U in kieskring Antwerpen

Sint-Job -

Enkele Brechtenaren komen in juni op voor de lijst Voor U van Els Ampe. De nieuwe politieke partij is een los verbond van allerlei kleinere partijen, waaronder nu ook BOB uit Brecht. Oprichter Peter De Boever uit Sint-Job staat op de zevende plaats voor het Vlaams parlement.

Voor U komt overal in Vlaanderen op en alle lijsten voor de verkiezingen van 9 juni zijn dinsdag ondertekend. Voor Brecht deden ook Peter De Boever, zijn dochter Fleur en Kelly Coutereel (Jong Open Vld) dat.

Peter De Boever en Voor U-oprichtster Els Ampe zijn ex-collega’s van Open Vld. “We kennen elkaar al tien jaar en onderschrijven dezelfde gedachtegang, dat het huidige politieke systeem verouderd is en dringend moderner moet worden”, legt hij zijn keuze voor de partij uit.

“We onderschrijven wel allemaal dezelfde twaalf werken, soort richtlijnen waarmee we de kerntaken van de overheid omschrijven, maar blijven onafhankelijk met een eigen mening en stem, niet die van een nationale partijtop zoals dat bij de klassieke partijen nog steeds het geval is. Voor ons kan dit anno 2024 niet meer. Samen met de andere lokale partijen dragen we zo verschillende stemmen uit. Dit kan alleen maar een heel democratisch resultaat opleveren.”

Peter De Boever staat op de zevende plaats en Kelly Coutereel op de achtteinde plaats voor het Vlaams parlement in kieskring Antwerpen.© rr

Kiesdrempel

De Boever richtte in Brecht zelf de lokale partij van onafhankelijken BOB (Brechtse Onafhankelijke Beweging) op. “Die lokale afdeling blijft in Brecht bestaan, maar gaat als lokale partij met Voor U naar de kiezer in juni. We horen van steeds meer mensen dat ze het gehad hebben met dat oude politieke systeem. Alle grote partijen boeren ook achteruit, want steeds minder mensen kunnen zich erin vinden.”

“Bookmakers voorspellen momenteel dat Voor U zo’n 15% van de stemmen haalt. Dat betekent dat we boven klassieke partijen als Open Vld zouden uitstijgen. Wat er ook van zij, we gaan sowieso voor de kiesdrempel van 5%, maar dat ligt volledig in handen van de kiezer op 9 juni.” Of BOB in oktober in Brecht opkomt, is nog niet duidelijk. (ella)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners