Mysterie na ongeval met Flixbus: drie passagiers zijn nog altijd vermist

Duitsland -

Na de zware crash met een Flixbus woensdagochtend op de A9 nabij Leipzig hebben politie en brandweer nog tot ’s nachts de omgeving afgespeurd met honden, een drone en warmtecamera’s. Maar drie passagiers blijven nog altijd vermist en niemand weet waar ze zijn.

tg
Bron: Bild.de

In Berlijn stapten woensdagochtend 55 mensen op de Flixbus naar Zürich. Het ging om 53 passagiers en een Tsjechische chauffeur van 62 jaar en zijn Slovaakse collega van 53.

In de buurt van Leipzig, op de A9, liep het mis. De bus begon te slingeren en kwam naast de snelweg terecht. De oorzaak is nog niet officieel bekend, maar passagiers zeggen wel dat de twee chauffeurs met elkaar aan het discussiëren waren vlak voor de crash. (Lees verder onder de kaart)

Het ongeval gebeurde op de A9, in de buurt van Leipzig.

Wie met een Flixbus reist, moet zich vooraf registreren zodat de maatschappij weet hoeveel passagiers er aan boord zijn en om wie het gaat. Maar toen de reddingswerkers woensdag lijsten opmaakten van wie wel of niet gewond was en wie de dodelijke slachtoffers waren, deden ze een vreemde ontdekking. Van de in totaal 55 namen op de lijst die de busmaatschappij hen bezorgd had, werden er maar 52 geïdentificeerd. Naast de 4 dodelijke slachtoffers is er sprake van 6 zwaargewonden van wie er eentje in zeer kritieke toestand in het ziekenhuis ligt. Verder waren er 29 lichtgewonden en kwamen 13 reizigers er zonder kleerscheuren van af.

(Lees verder onder foto)

Aanvankelijk werd gevreesd dat de vermiste passagiers zich onder de bus bevonden, maar dat bleek niet het geval.© EPA-EFE

Dat betekent dus dat van drie passagiers niets geweten is. Zodra de bus getakeld werd en bleek dat ze niet onder de bus lagen zoals eerst gevreesd werd, werd meteen een grote zoekactie opgezet naar die vermiste passagiers. Onder meer met speurhonden, een drone en een helikopter met warmtecamera werd gezocht in de bosrijke omgeving rond de snelweg. Maar zonder resultaat. Ondertussen heeft de politie ook een oproep gelanceerd naar de passagiers die mogelijk niet gewond raakten en op eigen houtje vertrokken zijn. Er wordt hen gevraagd zich te melden bij de politie, zoals het mysterie kan opgelost worden. Maar voorlopig zonder resultaat.

De kans bestaat dat de drie vermisten gewoon niet zijn opgestapt in Berlijn. Maar dat zouden de chauffeurs dan moeten geweten hebben

De kans bestaat dat de drie vermisten gewoon niet zijn opgestapt in Berlijn. Maar dat zouden de chauffeurs dan moeten geweten hebben. En dat is niet het geval, zo blijkt uit hun verklaringen. Een andere mogelijkheid is dat ze onmiddellijk na het ongeval een lift hebben gekregen van een voorbijganger. Maar ook dat zou de politie dan graag weten. Tot dan blijft het mysterie van de drie vermiste passagiers bestaan.

© EPA-EFE

© EPA-EFE

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen