Foto: José Tyteca

Zestiger uit De Panne in de cel nadat buurman (86) is bezweken tijdens burenruzie

Een man van 60 uit de Sint-Elisabethlaan in De Panne zit in de cel nadat zijn buurman van 86 overleden was na een burenruzie. Initieel werd gedacht aan een hartstilstand, maar volgens de onderzoeksrechter is er mogelijk meer aan de hand. Zo is het bijvoorbeeld niet uitgesloten dat hij eerst een duw gekregen heeft. 

Zaterdagmiddag kregen 2 buren uit de Sint-Elisabethlaan in De Panne ruzie op straat. De 2 leefden al langer op gespannen voet. Aanleiding voor de discussie zaterdag was geluidsoverlast. De ene buur wou een kader ophangen en was met een hamer een nagel in de muur aan het slaan, de andere vond dat niet kunnen. Buiten liepen de gemoederen op tot 1 van de 2, een man van 86, bezweek. 

Gezien de voorgeschiedenis tussen de 2 mannen behandelde de politie het incident al snel als verdacht. Bovendien had het slachtoffer een hoofdwonde en lag de hamer in de buurt, die eerder gebruikt was om de lijst op te hangen. Onderzoek wees eerst uit dat de tachtiger niet met de hamer is aangevallen, maar door een hartstilstand gestorven is.

Hij zou de hoofdwonde hebben opgelopen toen hij op de grond viel. Maar volgens de autopsie is er misschien ook meer aan de hand en is het niet uitgesloten dat hij de hartaanval kreeg nadat hij bijvoorbeeld geduwd werd. De andere buurman, een man van 60, is daarom aangehouden voor "opzettelijke slagen en verwondingen met de dood tot gevolg zonder het oogmerk om te doden".

Verdachte ontkent duw

Mathias Van Belleghem, de advocaat van de zestiger, zegt dat zijn cliënt zijn buurman niet heeft aangeraakt: "Hij ontkent dat ten stelligste. Hij wil zelf graag dat de zaak zo snel mogelijk wordt uitgeklaard en werkt daarom goed aan het onderzoek mee. Morgen zullen we het dossier kunnen inkijken, overmorgen moet mijn cliënt voor de raadkamer komen. In het belang van de sereniteit van het onderzoek kunnen we tot dan niks meer kwijt."

Meest gelezen