Decolletés zijn passé: dit zijn de trouwtrends volgens Pinterest

Een datum geprikt voor jullie trouwfeest? Dan kan je stilaan concreet beginnen plannen en een jurk gaan kiezen. En er is goed nieuws voor aanstaande bruidjes die twijfelen: het jaarlijkse Pinterest-trouwrapport tipt de laatste nieuwe trends op het vlak van bruidsmode.

vwh

Voor dames die binnenkort in het huwelijksbootje treden is er één opvallende trend: de populairste trouwjurken hebben een hoge neklijn. Van een col bateau tot een creatie met een extra hoge halssluiting: het decolleté is steeds minder te bespeuren. In cijfers: de zoekopdrachten op Pinterest naar bruidsjurken met een hoge sluiting stegen met 351 procent in vergelijking met 2017. Het rugdecolleté om een sensueel contrast te creëren met een zedige voorkant, is wel nog gegeerd.

© IG

Conservatieve comeback

Uit het rapport blijkt nog dat een ander, conservatief getint kledingstuk een comeback maakt. Het gaat om de bolero, die 163 procent populairder is dan vorig jaar. Van kanten truitjes tot exemplaren in tule - verschillende varianten worden gedragen in combinatie met een trouwjurk. Verder toont het verslag aan dat mensen steeds vaker de voorkeur geven aan trouwen in intieme kring dan een groot feest en dat bruidjes vaak opteren voor een nonchalant kapsel, al dan niet met een paar natuurlijke accenten zoals blaadjes erin.

© IG

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer