© eva

300 kinderen van basisschool Het Bieske in Gellik geëvacueerd na gaslek

Lanaken -

De 300 kinderen van vrije basisschool Het Bieske in Gellik zijn donderdagmiddag geëvacueerd toen er een sterke gasgeur werd waargenomen. Tijdens werken in de school was een gasleiding geraakt.

Eddy Vandoren

De gasgeur hing donderdag tijdens de middagpauze plots rond de basisschool. Blijkbaar hadden arbeiders die in het gebouw aan het werk waren een gasleiding geraakt, waardoor er een lek was ontstaan. De directie en leerkrachten volgden meteen het rampenplan en evacueerden de kinderen. Ze werden naar Zaal Esperanza gebracht even verderop aan de Biesweg.

“De evacuatie verliep vlekkeloos, volgens het boekje. Chapeau voor de directie, leerkrachten en kinderen”, zegt burgemeester Marino Keulen (Open VLD). “Onze brandweer was vrij snel ter plaatse, detecteerde het lek en voerde een voorlopige reparatie uit. Even later hebben werknemers van Fluvius het lek definitief hersteld. Al bij al heeft heel de operatie anderhalf uur geduurd.”

Ondertussen waren de ouders verwittigd dat ze hun kinderen konden afhalen in Zaal Esperanza. In de namiddag werd daar uitzonderlijk ook de kinderopvang georganiseerd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer