Ruzie in Begijnenstraat ontaardt in steekpartij op wandeling: gedetineerde lichtgewond naar ziekenhuis

Antwerpen -

Een gedetineerde in het arresthuis in de Begijnenstraat is vrijdag lichtgewond geraakt bij een steekpartij. Dat bevestigt het Gevangeniswezen. Mogelijk lag een ruzie over enkele overgegooide spullen aan de basis van het incident.

De Antwerpse politie snelde vrijdagmiddag omstreeks 16.30 uur met verschillende ploegen naar de Begijnenstraat na meldingen over hommeles in het arresthuis. “Drie gedetineerden hadden tijdens de wandeling ruzie met elkaar”, bevestigt het Gevangeniswezen.

Mogelijk kreeg het trio het met elkaar aan de stok na een ruzie over goederen die over de gevangenismuur waren gegooid. “Een persoon liep een snijwonde op en werd ter verzorging naar het ziekenhuis overgebracht”, zegt het Gevangeniswezzen. De politie moest de gemoederen bedaren en leverde bijstand om de gedetineerden opnieuw naar hun cel te begeleiden.

Vorige week ontstond in gelijkaardige omstandigheden een grote vechtpartij in de gevangenis. Toen vielen meerdere gewonden na een vechtpartij. De mobiele eenheid (ME) en het snelleresponsteam (SRT) moesten toen een tachtigtal gedetineerden terug naar hun cel brengen.

LEES OOK. Grote vechtpartij in Antwerpse gevangenis nadat gedetineerden vanuit hun cel messen naar beneden gooien: meerdere gewonden

 (jtp, sare)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen