De G-sportploeg van KFC Broechem, met Olivier Van Bree (rechts) en derde links Leen Vantorre samen met enkele trouwe supporters.© kma

G-voetbal van KFC Broechem wint eerste gemeentelijke participatieprijs tijdens gala

Ranst -

In GC Den Boomgaard in Broechem (Ranst) vond het Gala van de Gemeentelijke Prijzen en Sportsterren plaats. Het G-voetbal van KFC Broechem won de nieuwe participatieprijs.

Het Gala van de Gemeentelijke Prijzen en Sportsterren beloont mensen die bijzondere inspanningen leveren voor het socio-culturele leven in Ranst. Het evenement vindt slechts om de zes jaar plaats en werd dit jaar in een nieuw jasje gestoken.

Naast de Verenigingsprijs, Individuele prijs, Publieksprijs zijn er nieuwe categorieën zoals de Duurzaamheidsprijs en Participatieprijs. De winnaars ontvangen elk een geldprijs van 650 euro en een geschenk. Daarnaast krijgen tijdens het gala ook veel sportsterren, maar ook stille krachten achter de schermen, een ster.

De G-voetbalploeg van KFC Broechem won de nieuwe Participatieprijs. Olivier Van Bree en Leen Vantorre zijn de grote trekkers. De zoon van Olivier speelt zelf in het team, Leen zet als voetbalmama mee haar schouders onder het initatief. Het is gericht op jongens en meisjes van 7 tot 13 jaar die voetbal willen ontdekken, maar voor wie een gewone ploeg niet haalbaar is. “We hebben in ons eerste jaar direct elf aangesloten spelers”, zegt Olivier, “zelfs uit Boom. Elke zaterdag trainen we. Volgend seizoen willen we graag nog een ‘teensploeg’ opstarten zodat de oudsten mee de overstap kunnen maken. We zijn nog op zoek naar spelers.”

Die 650 euro steun kunnen ze goed gebruiken. “We houden ons lidgeld bewust laag”, vertelt Leen. “Ouders met een kind met een beperking hebben al vaak veel andere uitgaven.”

John Maes en Walter Mertens, goed voor de Individuele Prijs en de Duurzaamheidsprijs.© kma

John Maes ontving de Individuele Prijs voor zijn ruim dertig jaar inzet voor de natuur en erfgoed. Hof Zevenbergen kreeg de Verenigingsprijs om mensen samen te brengen, zoals tijdens de Valentinafeesten. De Duurzaamheidsprijs ging naar imker Walter Mertens. Hij ijvert ervoor dat particuliere tuinen mee kleine stapstenen voor de natuur worden.

BMX-kampioen Marie Wuyts (6) was de jongste winnares.© kma

Veel Sportsterren kregen een trofee, zoals de o.a. schattige Marie Wuyts (6), Belgisch kampioen BMX. Op de vraag van de interviewer waarom ze zo goed kan fietsen, verklaarde ze: “Omdat ik met mijn papa veel sprintjes op de brug doe.”

Patrick Block werd gevierd omdat hij al 35 jaar lid is van Zeil- en Surfclub Broechem. Lore Helsen van roeiclub The Oar uit Emblem, 9de op het WK, heeft een olympische droom. Ultraloper Jurgen Van Rompaey liep al 87 marathons, 39 ultralopen, 3 trails en 4 dodentochten.

Veel supporters op de banken.© kma

Tennisclub Emblem kan haar terreinverzorgen Rudy Melsen niet missen. De damesploeg van de tennis Emblem woon ook een prijs. Net als nog vele anderen. Sportpersoonlijkheid is rugby-scheidsrechter Kasper Meyers (16) uit Ranst.

Kasper Meyers is Sportpersoonlijkheid van Ranst.© kma

Een zéér speciale vermelding ging naar sportfunctionaris Sonja Van Domen, die na dertig jaar afzwaait op de sportdienst Ranst. Als hoofd gaf ze het sportbeleid in Ranst vorm. Haar zoon kwam uit Oost-Vlaanderen om zijn moeder met een boeket te verrassen.

Sonja kreeg een boeket van haar zoon.© kma

© kma

© kma

De tennisdames van Emblem.© kma

 (kma)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners