© Dan Harr/Invision/AP

Paul McCartney eerste Britse muzikant met meer dan 1 miljard pond op bankrekening

Paul McCartney is de eerste Britse muzikant die meer dan 1 miljard pond (1,17 miljard euro) heeft vergaard. Dat blijkt uit de jaarlijkse ranglijst van de Sunday Times. De 81-jarige ex-Beatle plukte afgelopen jaar de vruchten van zijn tournee, royalties én de cover die Beyoncé heeft gemaakt van het Beatles-nummer ‘Blackbird’.

jvh
Bron: BELGA

De zanger staat op de 165e plek van de lijst, die 350 namen telt. Ook andere bekende Britten als Victoria Beckham, Elton John, koning Charles en voormalig zakenbankier en huidig premier Rishi Sunak staan op de lijst.

In totaal zijn er volgens de Sunday Times Rich List 165 miljardairs in het Verenigd Koninkrijk, zes minder dan vorig jaar en 12 minder dan het recordaantal van 177 miljardairs in 2022. Volgens de krant een teken dat “de rijken van de wereld het land beginnen te verlaten”. Dat wijt de krant aan het belastingniveau, dat de afgelopen jaren is gestegen, en de verloren glans van de Londense effectenbeurs, die minder kapitaal aantrekt.

Het gecombineerde vermogen van de 350 rijkste Britten daalde ook licht, van 796,5 miljard pond (929 miljard euro) naar 795,3 miljard pond (927,7 miljard euro), als gevolg van stijgende rentevoeten, inflatie en een trage economie.

De familie van Gopi Hinduja, eigenaar van een financieel, energie- en techconglomeraat, blijft bovenaan de ranglijst staan, met een vermogen van 37 miljard pond.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER