maandag 20 augustus 2018 - Sport
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

ONZE ANALIST

1

“Dit is weer het Genk van Anthuenis en Vergoossen”

“Ik heb zondagavond opnieuw genoten van KRC Genk. Ik hoop van harte dat Philippe Clement na dit seizoen in het rijtje van Anthuenis en Vergoossen wordt bijgevoegd. En Vercauteren, zal je vragen. Die staat daar net onder. Ik heb het vooral over de manier van voetballen, het spelplezier dat overwaait naar de tribunes. Die moeten binnenkort weer vol zitten, dat kan moeilijk anders. Hier hebben we met z’n allen zo lang op gewacht. Charleroi toonde zich gisteren een bijzonder stevige tegenstrever maar enkele kleine aanpassingen tijdens de rust en een extra tandje erbij, deden de wedstrijd helemaal in het voordeel van Racing kantelen. Hier lijkt een topjaar in de maak.”

BELGAONTHESPOT

2

“Schande op Bosuil in minuut 23”

“Een onwaarschijnlijk tafereel in minuut 23 op de Bosuil. Het is traditioneel het moment dat de Brugse fans de verongelukte François Sterchele herdenken. Is het omdat hij ook ex-Beerschot is, dat er net op dat moment een schandelijk spandoek met ‘Dood aan FCB’ werd opgestoken? Hoe respectloos kan je zijn? Ik raad de man die hier zijn tijd heeft ingestopt aan om zich tijdens de week met nuttigere dingen bezig te houden. Want dit lijkt werkelijk nergens op.”

3

“STVV moet zakelijker worden in overgangsjaar”

“Nieuwe eigenaar, nieuw bestuur, nieuwe trainer, vernieuwde spelersgroep: STVV staat voor een overgangsjaar. Als je iets nieuws wil opbouwen, moet je er rekening mee houden dat zoiets niet van de ene dag op de andere kan lukken. Cruciaal is het dan om uit de gevarenzone te blijven. In dat opzicht lieten de Kanaries zaterdagavond twee dure punten liggen. Met zes op twaalf zou er al een kloofje zijn ontstaan met de onderste regionen. Als je zo laat in de wedstrijd op voorsprong komt, moet je daar zakelijker en secuurder mee omgaan. En zeker niet dezelfde goal slikken als even voordien, door risicovol op te bouwen door het centrum.”

“Hopelijk komt die eerste zege er snel, waardoor STVV - net als vorig seizoen - niet te veel bang achterom moet kijken. Stress kan je missen, als je aan het bouwen bent.”

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws