Direct naar artikelinhoud
Brussel

Minister Smet vergelijkt Brussel met een hoer en moet zich meteen verontschuldigen

Pascal Smet.Beeld Photo News

Brussels minister van Mobiliteit Pascal Smet heeft zich vanmiddag op Twitter verontschuldigd voor een uitspraak op de Amerikaanse politieke website Politico. De sp.a'er vergeleek daar Brussel met een hoer. 

"Ik vergelijk Brussel vaak met een hoer, zowel mooi, geil, lelijk als aangenaam. Brussel is een dubbelzinnige stad die zich niet gemakkelijk prijsgeeft. Maar eens je er verliefd op wordt, blijf je verliefd", luidde de vergelijking van Smet.

Het leidde meteen tot een storm van protest. "Stoppen met Brussels bashing geldt voor iedereen, te beginnen met de leden van mijn regering", reageerde minister-president Rudi Vervoort. Oppositieleider Vincent De Wolf (MR) eiste het ontslag van Pascal Smet.

Ook op Twitter regende het reacties:

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...

Na de vele reacties trok Pascal Smet, eveneens op Twitter, het boetekleed aan: "Brussel is een duale stad. Ze trekt aan en stoot af. Een gevoel dat elke Brusselaar ongetwijfeld kent. Mijn vergelijking was ongepast en daarvoor excuseer ik me. Wie mij kent weet dat ik een eindeloze liefde voor mijn Brussel, mijn stad, koester."

Twitter bericht wordt geladen...

Ontslag

Zijn excuses maken geen indruk op MR-fractieleider in het Brussels Parlement Vincent De Wolf, die het ontslag van de minister eist. "De verklaringen van Smet zijn schandalig en onaanvaardbaar. Ze schaden het imago van Brussel en de Brusselaars. Ze zijn een politiek mandataris, en dus zeker een minister, onwaardig. Zijn laattijdige excuses veranderen daar niets aan", stelt hij in een mededeling, waarin hij ook aankondigt de zaak te zullen aankaarten in het uitgebreid bureau van het parlement dat op dit ogenblik bijeenkomt.

Twitter bericht wordt geladen...