© Isosport

Anderlecht en Genk azen op STVV-verdediger Matte Smets

Het ziet er naar uit dat de transfermarkt voor volgend seizoen stilaan op gang komt. De topclubs speuren nu al de markt af naar interessante profielen en één van de meest bekeken opties zal Matte Smets (20) van Sint-Truiden worden.

gs, jug

De jonge Belgische centrale verdediger was afgelopen seizoen één van de grote revelaties in de Jupiler Pro league. Hij is groot en voetbalt uitstekend mee. Daarom staat hij op de radar van diverse Belgische topclubs. Zo moet Anderlecht op zoek naar een opvolger voor Zeno Debast die vermoedelijk naar het Portugese Sporting trekt. Smets wordt in het Lotto Park ingeschat als een plausibele opvolger.

Daarnaast staat Smets ook op de radar van RC Genk. STVV-coach Thorsten Fink staat in de Genkse belangstelling om T1 te worden, in dat geval zal hij zeker denken om Smets mee te nemen. Bij de Genkenaars zijn verdedigers McKenzie en Sadick straks einde contract. Afgelopen winter deed AA Gent dan weer verwoede pogingen om Matte Smets aan te trekken, maar die ging daar toen niet op in.

De jonge Belg zelf staat bij STVV nog tot 2026 onder contract. Vrijdagavond pakte Smets zijn allereerste gele kaart in 57 (!) matchen op het hoogste niveau.

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL