Direct naar artikelinhoud
NieuwsSnooker

O’Sullivan ligt op koers voor achtste wereldtitel snooker

Ronnie O'Sullivan in het mythische Crucible Theatre in Sheffield.Beeld Photo News

Snookerspeler Ronnie O’Sullivan heeft de tweede horde op jacht naar een achtste wereldtitel genomen. In het Crucible Theatre van Sheffield plaatste de 48-jarige Engelsman zich voor de kwartfinales door de Welshman Ryan Day met 13-7 te verslaan.

Zelden of nooit is O’Sullivan tevreden over zijn spel, nu wel. “De jongste weken loopt het aardig”, vertelde hij de BBC. “Ik heb weer zin in het spelletje en haal met plezier mijn keu uit de koffer. Ik ben niet bang van de tafel, niet bang van de ballen. Er zijn heel wat dingen waar ik bang van ben, maar daar niet van.

“Ik heb vertouwen in mijn capaciteiten. Als ik dit spel moeilijk vind, dan wordt ook mijn leven moeilijk. Maar als het snooker van een leien dakje gaat, dan is het leven weer fijn.”

O’Sullivan kroonde zich al tot wereldkampioen in 2001, 2004, 2008, 2012, 2013, 2020 en 2022. Met zeven titels deelt hij het record met de Schot Stephen Hendry. Om nummer één van de wereld te blijven moet hij het WK dit jaar winnen, en zelfs dan kan de Noord-Ier Mark Allen hem als verliezend finalist nog onttronen.