© BELGA

Kobe Goossens hervat competitie acht maanden na val in Vuelta

Acht maanden nadat hij bij een val in de Ronde van Spanje een zware knieblessure heeft opgelopen, hervat Kobe Goossens dinsdag de competitie in de Ronde van Romandië (WorldTour). Dat bevestigde zijn team Intermarché-Wanty maandag.

red

De 27-jarige renner uit Tremelo heeft in de selectie voor Romandië het gezelschap van Rune Herregodts, Tom Paquot, de Zuid-Afrikaan Louis Meintjes, de Nederlander Roel van Sintmaartensdijk, de Fransman Alexy Faure Prost en de Nieuw-Zeelander Dion Smith.

In een persbericht van zijn team vertelt Goossens blij te zijn dat hij na drie operaties en een lange revalidatie kan hervatten in Romandië. “Ik rijd deze wedstrijd graag. In 2021 won ik hier de bergtrui, dankzij enkel lange ontsnappingen in slechte weersomstandigheden. Afgelopen winter heb ik verschillende weken training moeten missen, maar in aanloop naar deze Ronde van Romandië heb ik op stage in Calpé het trainingsvolume en de intensiteit weer kunnen opkrikken. Ik zal het dag per dag bekijken en mijn ploeggenoten zo goed mogelijk helpen. Het is de bedoeling om opnieuw in het wedstrijdritme te komen, voor we met het team naar Andorra op hoogtestage vertrekken voor het Critérium du Dauphiné. Ik kijk er enorm naar uit om opnieuw met alle renners en staf herenigd te zijn en samen met hen aan mijn opbouw verder te werken!”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen