© rr, jvdp

Café Tanja Dexters kan niet open wegens geen drankvergunning

Bar Flamingo, het café van Tanja Dexters op de Antwerpse Groenplaats, is niet open gegaan. Het geplande openingsfeest dat vrijdag op de agenda stond en waar naar verluidt 1500 man werd verwacht, is geannuleerd en voor onbepaalde tijd uitgesteld. De uitbaters hebben hun drankvergunning nog niet binnen.

dvd

“Een droom die uitkomt”, zo noemde Tanja Dexters de opening van ‘haar’ café Bar Flamingo op de Groenplaats. Op Instagram postte ze vrijdag nog foto’s van de receptie die er donderdag in besloten kring was gehouden. Maar het grote openingsfeest dat vrijdagavond om 19u van start moest gaan, gaat niet door.

De uitbaters kregen vrijdag in de loop van de dag het wijkteam van de politie over de vloer, die hen erop wees dat ze geen drankvergunning hebben. De zaak mag dus in principe wel open gaan, maar er mag geen alcohol worden geserveerd. De uitbaters beslisten dan maar om de deur gesloten te houden.

Flamingo’s Bar, gevestigd in het Karbonkelhuis waar Rode Duivel Vincent Kompany eerder ook al een café uitbaatte, kent zo een steeds woeligere start. Kort nadat Tanja Dexters in deze krant had aangekondigd dat ze in de horeca zou stappen, bleek dat haar zakenpartner geen onbesproken figuur is. Atila Usul zou immers gelinkt zijn aan 22 faillissementen en werd begin vorig jaar nog opgepakt op verdenking van grootschalige witwaspraktijken. Hij moest ook al voor de rechter komen wegens bedreigingen en hij stapelde de verkeersovertredingen op, waardoor hij al 55 keer een rijverbod kreeg opgelegd.

Volgens sommige bronnen zou het dan ook een ex-collega van Atila Usul zijn die de politie heeft getipt over het ontbreken van de juiste vergunningen. Tanja Dexters noch Atila Usul waren vrijdag bereikbaar voor een reactie.

Restaurantgedeelte opent wel

Feit is dat de drankvergunning nog maar een dikke week geleden werd aangevraagd, terwijl de volledige procedure bij de stad Antwerpen tot zestig kalenderdagen in beslag kan nemen. De vergunning werd niet door Atila Usul zelf aangevraagd, maar door de bvba die de uitbating van Flamingo’s Bar voor zijn rekening zal nemen. In de praktijk zullen twee jonge partners de dagelijkse leiding over het café hebben.

Het restaurantgedeelte zal vandaag, zaterdag, allicht wel opengaan. Wanneer het grote openingsfeest zal plaatsvinden, is voorlopig niet duidelijk.

© Jan Van der Perre

© Jan Van der Perre

© Jan Van der Perre

© Jan Van der Perre

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER