Rechten Stijnen en co de rug?© Dick Demey

Deinze-Patro woensdag 16.00 uur Promotion Play-Off Challenger Pro League

Mission impossible of ultieme stunt voor Patro in eindronde? “In voetbal gebeuren gekke dingen”

Maasmechelen -

Na de 0-4-thuisnederlaag tegen Deinze lijkt Patro in de return voor een mission impossible te staan. Of mag het alsnog blijven dromen van promotie naar 1A door met een ultieme stunt uit te pakken? “Het moet heel gek lopen, maar gekke dingen gebeuren in voetbal.”

Eerst een paar statistieken die de paars-witte burger moed kunnen geven. Patro verloor dit seizoen niet op bezoek bij de top vijf: 1-2 op Lommel, 0-1 op Beerschot en telkens 0-0 bij Dender, Deinze en Zulte Waregem. “Met 9 op 15 zijn dat inderdaad prachtige resultaten”, beaamt trainer Stijn Stijnen.

Maar woensdag is op bezoek bij Deinze iets van een andere orde nodig. Om niet meer dan vier keer te moeten scoren, zullen de Maasmechelaars de nul moeten houden. Met dertien clean sheets, de meeste in 1B, lijkt dat geen onoverkomelijke opdracht. Daartegenover staat dat Patro op verplaatsing slechts twaalf keer scoorde. Nu zal het minstens één derde van dat seizoenstotaal moeten zijn. “Dit wordt inderdaad een heel andere match, die een andere aanpak vergt dan we gewoon zijn”, beseft Stijnen. “In de reguliere competitie was 0-1 telkens genoeg. Op Beveren bijvoorbeeld kwamen we op voorsprong en hielden we nadien de boel dicht. Nu weten we dat we bij 0-1 moeten blijven doorgaan en risico’s moeten pakken om meer te scoren.”

© Dick Demey

Zonder Corstjens en Peeters

Wat het Patro nog moeilijker lijkt te maken om een geloofwaardig plan uit te dokteren: Corstjens (knie) en Peeters (geschorst) ontbreken, terwijl Kis (enkel) en Pietermaat (ziek) hoogst twijfelachtig zijn. Dat betekent een serieuze brok ervaring en creativiteit minder. “We moeten in eerste instantie kijken wie beschikbaar is. En van daaruit hebben we wel een idee om een uitvoerbaar plan te maken”, zegt Stijnen. “De wedstrijdmentaliteit moet hoe dan ook top zijn, met meer strijd in de duels dan in de thuismatch. Maar laat ons realistisch blijven, het zou niet logisch zijn dat Deinze de kwalificatie nog uit handen geeft. Dan moet het al heel gek lopen, maar gekke dingen gebeuren nu eenmaal in voetbal.”

Gueroui keert terug na schorsing

Peeters is geschorst, Corstjens (knie) is out. Kis (enkel) en Pietermaat (ziek) zijn twijfelachtig. Gueroui keert terug uit schorsing. Het is afwachten of Stijnen, die tegen zijn schorsing (vijf wedstrijden) beroep heeft ingediend bij de evocatiecommissie, in Deinze mag coachen. Supporters mogen alvast weer meereizen.

De kern: Heekeren, Dijkhuizen, Bammens, Renson, Kis (?), Swers, Pietermaat (?), Van Eenoo, Dansoko, Noubissi, Gueroui, Pierrot, Sam Bruce, Sigurdarson, Limbombe, Hassaini, Bentayeb, Kenne, Verlinden, Smeyers. (jmi)

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer