Voorzitter van ACV Bornem Alfons De Strooper, Marianne Boeykens van het Sociaal Huis in Bornem, Ludo Verheyden van ACV Bornem en Bornems schepen van Zorg Tom Van Ranst (CD&V).© Joris Herregods

ACV Bornem organiseert stripbeurs ten voordele van voedselbank: tekeningen van onder andere Luc Morjeau

Bornem -

Op zondag 28 april 2024 organiseert ACV Bornem een stripbeurs ten voordele van de lokale voedselbedeling Germaine 2.0 en spullenhulp Basil. Op de beurs worden bundels met exclusieve tekeningen verkocht, wordt er geveild en zijn er doorlopende signeersessies. Onder de tekenaars zitten ronkende namen als Luc Morjeau en de Luikse tekenaar Hubert Lambert.

Wout Van Den Eede

In het lokaal van Germaine 2.0 geeft Ludo Verheyden van ACV Bornem wat achtergrond bij het initiatief. “Het is nu al de derde keer dat we deze stripbeurs organiseren. Ook de vorige twee keer ging de opbrengst ervan naar een goed doel”, zegt hij. “Zo hebben we vorige keer een prachtig bronzen beeldje van de hand van Luc Morjeau voor 5000 euro verkocht.” Dit jaar verkoopt ACV het werk van 9 tekenaars. Luc Moreau, D’auwe, Kim Duchateau, Marc Verhaegen, Jeff Broeckx, Luk Martens, Sylvain Polfiet, Hubert Lambert en Bart Proost.

Een voorbeeld van de tekeningen die verkocht zullen worden op de stripbeurs van ACV Bornem.© Joris Herregods

Het is voor de eerste keer dat ACV Bornem geld inzamelt voor de voedselbank Germaine 2.0 en de spullenhulp Basil. “Dat is omdat we deze keer iets lokaal wilden steunen”, vertelt Ludo. “Ter gelegenheid van deze stripbeurs wordt er een ex libris (bundel red.) te koop aangeboden met de negen exclusieve tekeningen van de bovenvermelde tekenaars. Van dit uniek exemplaar worden er maar 50 gedrukt en kan tijdens de beurs bekomen worden voor 80 euro waarvan de opbrengst naar Germaine 2.0 en Basil gaat. Eigenlijk is dat spotgoedkoop, want voor een individuele tekening van dat kaliber betaal je al snel 10 tot 12 euro.” Naast verschillende standhouders zijn er doorlopend signeersessies van verschillende tekenaars tijdens onze stripbeurs.

Een voorbeeld van de tekeningen die verkocht zullen worden op de stripbeurs van ACV Bornem.© Joris Herregods

Om 14.00u vindt er een speciale veiling plaats. “Dan verkopen we enkele exclusieve tekeningen van dezelfde negen kunstenaars”, vertelt Ludo verder. “Voormalig burgemeester (en huidige voorzitter van de gemeenteraad red.) Luc De Boeck zal de veiling voorzitten. Het is ook echt de bedoeling dat al de negen tekeningen verkocht geraken.” Op de beurs wordt er een hapje en een drankje voorzien. Er worden ook pannenkoeken gebakken.

“Het is eigenlijk dankzij onze voorzitter dat we al deze toptekenaars mee aan boord hebben gekregen met dit project”, zegt Ludo terwijl Alfons komt binnen wandelen. “Hij heeft de juiste contacten in het wereldje en is ook een goede vriend van Luc Morjeau.”

Germaine 2.0 en Basil

“De voedselbedeling van Germaine 2.0 bestaat sinds 2015”, zegt Marianne Boeykens, coördinator bij het Sociaal Huis. “Vaste vrijwilligers organiseren een verdeling voor klanten van het Sociaal Huis zodat er 2 keer per maand een voedselpakket kan worden opgehaald. Hier krijgen gezinnen gratis producten mee naargelang hun gezinsgrootte. Tevens is Germaine 2.0 ook een ontmoetingsplaats waar activiteiten zoals kookworkshops, koffiekletsen, praatgroepen worden georganiseerd en dient als uitvalsbasis om vrijetijdsactiviteiten in Bornem te ontdekken.”

Basil is een geefwinkel met een zeer uitgebreid aanbod van kledij, schoenen, jassen, slaapzakjes. “Basil is ook echt bedoeld voor de jongere gezinnen met kleinere kinderen”, zegt Marianne Boeykens van het Sociaal Huis in Bornem. “Je kan hier terecht voor gratis luiers, één keer per maand.”

Maak het mee op zondag 28 april van 10.00 tot 17.00u in zaal Kloosterheide, Kloosterstraat 89 Bornem.
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners