Biden is met zijn weigering wapens te leveren gezwicht voor een terreurorganisatie

Opinie
Bidens beleid om geen wapens te leveren aan Israël is niet alleen moreel verkeerd; het is ook strategisch onverstandig.
Alexander Zwagerman • auteur en onderzoeker Hogeschool Arnhem-Nijmegen. Werkt onder andere in China
dinsdag 14 mei 2024 om 01:56
Blijkbaar ziet president Biden de noodzaak om islamistische terroristen te bestrijden nu minder dan in 2016 als vicepresident.
Blijkbaar ziet president Biden de noodzaak om islamistische terroristen te bestrijden nu minder dan in 2016 als vicepresident. beeld anp

De leiders in Peking, Moskou and Teheran gniffelen waarschijnlijk nu de steun van president Biden aan Israël minder ‘ijzersterk’ blijkt te zijn dan eerder gezegd. 

Door Israël nu wapens te onthouden omdat de Israeli Defense Forces (IDF) Rafah binnen zijn getrokken, steunt Biden Hamas. De terreurorganisatie zou, als het aan Biden lag, in Rafah overleven en in de tunnels een nieuwe aanslag op Israëlisch grondgebied kunnen voorbereiden.

De ongekende openlijke dreiging van de president om wapenleveranties aan Israël tegen te houden ‘als zij Rafah binnengaan’, en een openbaar rapport van het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken over de Israëlische oorlogsvoering (ND 10 mei en 11 mei), geven aan dat Biden binnenlandse politiek ..

Dit is een opiniebijdrage. De mening van de auteur is niet per se het standpunt van de redactie. Wilt u reageren? Stuur dan een brief (maximaal 200 woorden) naar opinie@nd.nl
Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
De arts legde aan het kind precies uit waar het infuus voor nodig was en bij het prikken zei ze ‘dit kan wel even gevoelig zijn’ zonder het woord ‘pijn’ uit te spreken.

De kracht van taal: er gebeurt iets als de dokter zegt dat het geen pijn doet

Met taal kun je de geest en de gevoelens sturen. Dat gebeurt in de opvoeding, in de winkel, maar ook in het ziekenhuis, schrijft chirurg Pieter Poortman.

In de rubriek 'Van de redactie' schrijft een lid van de hoofdredactie over de journalistieke keuzes van het Nederlands Dagblad.

Onze journalistiek is geen brandstof voor het standpunt dat u toch al had ingenomen

Er kwamen op één dag twee opzeggingen binnen. Allebei hadden ze met onze berichtgeving over Israël en Gaza te maken, maar ze waren volstrekt tegenovergesteld aan elkaar.

Er is een herleving van oude kerkelijke gebruiken. Het kerkelijk jaar staat veel meer in de belangstelling, inclusief askruisjes en vasten.

Zowel de evangelische als de gereformeerde liturgische tradities lijden aan eenzijdigheid

Zowel in de evangelische als de traditioneel gereformeerde liturgie mist iets, analyseert evangelicalisme-kenner Anna Looije. De oplossing dient zich al aan: oude rituelen herleven.

Niet meer wat de Bijbel duidelijk zegt, geeft de doorslag, maar wat wij vinden dat die zou moeten zeggen, stelt Dick Westerkamp.

Binnenkort is duidelijk of de NGK werkelijk vasthouden aan het gezag van de Bijbel

Het gezag van de Bijbel staat wel degelijk onder druk in de Nederlands Gereformeerde Kerken, stelt de predikant Dick Westerkamp. De lakmoesproef vindt binnenkort plaats.

Leden van een net opgericht meisjeskoor voor 11- tot 17-jarigen van de St Margaret's Church in Londen, september 2023.

Kerken in Nederland, sla de handen ineen en laat klassieke en moderne kerkmuziek floreren

Er is een hunkering naar de verstilling van een heilige ruimte en kerkmuziek als balsem voor de ziel, schrijft Hanna Rijken. Ze hoopt dat kerken de noodzaak van koorscholen weer gaan inzien, ook uit missionair oogpunt.

Ik heb het zien gebeuren bij anderen, en ervaar het nu zelf: hoe dieper je duikt in de klimaatmaterie, hoe wanhopiger je wordt. Je kunt niet anders dan activist worden.

Aafke Romeijn: 'Ik heb nooit getwijfeld aan het nut van mijn inspanningen. Tot nu'

Schrijver en muzikant Aafke Romeijn werd vorige week overvallen door een gevoel van zinloosheid. Ze was bij een klimaatmars op de Zuidas geweest. 'Je kunt niet anders dan activist worden'.