© rr

Twintig maanden cel voor man die cheque van 16.000 euro opat bij controle

Mario D.B. uit Berendrecht is veroordeeld tot twintig maanden cel en zesduizend euro boete. De man werd schuldig bevonden aan witwassen. D.B. was de afgelopen maanden twee keer doelwit in schietpartijen in de drugsoorlog.

sare

De politie controleerde D.B. in februari 2016. “In zijn auto lag een met rekkers dichtgesnoerde plastic zak met 24.000 euro”, aldus de aanklaagster. “In zijn onderbroek had beklaagde nog eens voor 10.000 euro opgerolde biljetten zitten. Op het moment van de controle probeerde hij een cheque met een waarde van 16.000 euro op te eten.”

Nadat hij voorwaardelijk was vrijgekomen, liep D.B. nog eens tegen de lamp. In september 2016 reed hij op de A12 achteraan in op de file. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht en zijn auto werd doorzocht. De politie vond 6.590 euro. D.B. probeerde het geld te verklaren als afkomstig van taverne Hollands Hof in Putte, bouwbedrijf DKM Building en een houthandel. Bedrijven die, zo staat in het vonnis, worden geleid door Manuel D.K., een man die bekend staat voor drugshandel. “D.B. wordt niet vervolgd voor drugshandel”, staat er nog te lezen. “De rechtbank doet hierover dan ook geen uitspraken.”

Wel werd D.B. schuldig bevonden aan witwassen. Daarvoor kreeg hij nu twintig maanden celstraf en een boete van 6.000 euro. Een bedrag van 41.857 euro werd ook nog verbeurd verklaard.

Dat er rond D.B. en zijn contant geld een ‘drugssfeer’ hangt mag geen wonder heten. Het afgelopen jaar werden twee verblijfplaatsen van de man, in Berendrecht en Putte (Nederland), beschoten. Aanslagen die volgens verschillende bronnen te maken hebben met conflicten in het mi­lieu van de cocaïnesmokkel.

Samen met D.B. stond ook Willem P. uit Malle terecht voor valsheid in geschrifte. Hij werd vrijgesproken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER