Het personeel van SBB Hoogstraten gebruikte de parkeerplaatsen om fietsen te stallen.© ram

SBB beloont medewerkers die met de fiets naar het werk komen: “Extra vakantiedag”

Hoogstraten/Geel -

Accountancy- en adviesbureau SBB deed een opmerkelijke geste voor personeelsleden die donderdag met de fiets kwamen werken. Ze krijgen een extra vakantiedag. In de kantoren van Geel en Hoogstraten kwam er nog iets lekkers bij.

Ronny van den Ackerveken

Met de beloning voor de fietsende medewerkers wil SBB zowel het mentale als het fysieke welzijn van de werknemers bevorderen. CEO Raf Dom gaf het goede voorbeeld en fietste van zijn thuis in Heist-op-den-Berg naar het hoofdkantoor van SBB in Leuven. Ex-wielrenner en commentator José De Cauwer vergezelde hem. In Hoogstraten kwamen de 17 medewerkers met hun tweewieler naar het kantoor op de Vrijheid. “Ze wonen allemaal in een straal van hooguit 15 kilometer”, vertelt adviseur Bart Baets van SBB Hoogstraten. “Om voor mij het traject wat groter te maken, ben ik met de koersfiets langs de kantoren in Brecht en Turnhout gefietst.”

“Voor iedereen op ons kantoor in Hoogstraten stond een ontbijt en fruit klaar. We hebben ook drinkbussen en fluohesjes laten maken. De hesjes waren helaas donderdag nog niet op ons kantoor aangekomen.” Bij SBB in Geel kwamen 20 van de 23 medewerkers met de fiets. Daar stond tijdens de middagpauze een fietscarwash op het programma. Door de minder gunstige weervoorspelling werd die geannuleerd, maar er kwam wel een ijskar langs.

Knelpuntberoep

Meer dan 450 van de 580 SBB-medewerkers in Vlaanderen kwam donderdag met de fiets werken. De extra vakantiedag is ook bedoeld om nieuwe talenten aan te trekken. “Net zoals veel sectoren, is accountancy en fiscaliteit een knelpuntberoep”, zegt Bart Baets. “Bij ons in Hoogstraten merken we gelukkig weinig personeelsverloop. De goede werksfeer speelt daarvoor zeker mee.” In heel Vlaanderen is SBB op weg om naar zeshonderd personeelsleden uit te breiden.

Bij SBB in Geel kreeg iedereen een ijsje.© rr

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners