© Marc Van Hecke

Lenn De Roovere pakt tweede seizoenszege, maar belandt opnieuw in lappenmand: “Nu was ik net van mijn verkoudheid af”

Puurs -

Junior Lenn De Roovere (17, Crabbé-Dstny U19) spurtte zaterdag in het Oost-Vlaamse Verrebroek naar zijn tweede overwinning van het seizoen. “Schitteren in een grote koers is de volgende stap”, aldus de knaap uit Puurs-Sint-Amands.

Leon Ceulemans

Lenn De Roovere was weer even helemaal in de oude, na een korte periode buiten strijd te zijn. “Na mijn eerste overwinning half maart werd ik ziek. Drie weken lang sukkelde ik met een verkoudheid. Sinds kort ben ik er gelukkig weer bovenop en kon ik de draad weer opnemen.”

De Klein-Brabander onderstreepte zijn herwonnen conditie en vertrouwen met een knappe zege in Verrebroek bij Beveren. Eerst in het verweer, vervolgens in de aanval. “Na veertig kilometer vormde zich een kleine kopgroep. Ik lanceerde de tegenaanval, waardoor we uiteindelijk met een achttal vooraan kwamen. In de finale sprong ik weg uit dit select gezelschap. Nog twee andere renners (Cisse Pauwels en Seppe Stroeykens, red.) pikten aan. In een sprint met drie kon ik hen de baas blijven.”

Zondag in Kruisem wou hij bevestigen, maar opnieuw kende hij tegenslag. “Ik zat goed in de wedstrijd en had net nog een premie meegepakt, tot ik werd meegesleurd in een valpartij in een afdaling. Ik had pijn aan mijn onderrug, pols en elleboog en moest opgeven. Hopelijk is dat snel weer hersteld.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wielrennen