Weer aanhoudingen bij pro-Palestijnse acties op universiteiten VS

Nieuws
Bijna tweehonderd actievoerders zijn zaterdag aangehouden bij nieuwe pro-Palestijnse protesten op Amerikaanse universiteiten, melden media in de VS. De arrestaties waren op de Northeastern University in Boston, de Arizona State University en de Indiana University, schrijft The New York Times.
anp
zondag 28 april 2024 om 03:08
Afbeelding
beeld anp

Demonstranten hadden op de onderwijsinstelling in Boston een tentenkamp opgezet. De directie vroeg hen te vertrekken, maar dat weigerden ze. Zaterdag heeft de politie het kamp afgebroken en 102 activisten aangehouden. In Arizona werd een kampement op de universiteit afgebroken, 69 mensen werden meegenomen. Ook in Indiana greep de politie in. Opgebouwde tenten werden verwijderd en 23 actievoerders zijn aangehouden.

De landelijke protestgolf begon aan de Columbia University, waar vorige week tientallen betogers werden opgepakt nadat de universiteitsautoriteiten de politie erbij haalden. Sindsdien zijn op steeds meer universiteiten in de VS soortgelijke acties gehouden en al meer dan zevenhonderd betogers gearresteerd.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Ierse songfestivalinzending mist laatste finalerepetitie

De Ierse songfestivalinzending Bambie Thug heeft zaterdag de laatste finalerepetitie van het Eurovisie Songfestival gemist. De artiest spreekt op sociale media van een 'situatie' bij de vlaggenparade, de traditionele opening van het evenement.

Afbeelding

Extra hekken geplaatst bij hotel songfestival in Malmö

Voor het Clarion Hotel Malmö Live, waar zeventien delegaties van het Eurovisie Songfestival verblijven, zijn zaterdag aan het begin van de middag extra hekken neergezet. Voor het hotel hebben zich tientallen Nederlandse en internationale journalisten verzameld.

Afbeelding

Volgorde finale blijft hetzelfde, geen lied op plek Joost Klein

De volgorde van de acts tijdens de finale van het Eurovisie Songfestival blijft hetzelfde. Dat meldt de organisatie. Op plek 5, de plek van de gediskwalificeerde Joost Klein, is geen lied te horen.

Afbeelding

Songfestivaldeelneemster Albanië: breng Joost alsjeblieft terug

De Albanese inzending voor het Eurovisie Songfestival, die zich eerder niet wist te plaatsen voor een plek in de finale, doet een oproep voor de terugkeer van de gediskwalificeerde Joost Klein. Dat schrijft Besa in een bericht op X.

Afbeelding

Gewapende tak van Hamas deelt video van Israëlische gijzelaar

De gewapende vleugel van Hamas, de Al Qassam-brigades, heeft een video op Telegram geplaatst waarop een Israëlische gijzelaar te zien is. Het gaat om de 51-jarige Nadav Popplewell die op 7 oktober vorig jaar samen met zijn moeder werd ontvoerd uit een kibboets.

Afbeelding

Wagensveld slaagt erin koran te verbranden in Arnhem

Pegida-voorman Edwin Wagensveld heeft zaterdagmiddag in Arnhem een koran verbrand. Een eerdere poging in januari dit jaar mislukte omdat er rellen uitbraken. Zaterdag zijn er op de plek van de verbranding geen tegendemonstranten op de been.