© rr

Speciale verf geeft verdord gazon opnieuw groene kleur

Uw verdorde gele gazon beu gezien? De firma Texture Painting uit Turnhout is de exclusieve verdeler van een speciaal verfproduct dat uw grastapijt weer een frisgroene kleur geeft. De ecologische verf blijft tot acht weken staan.

BART VAN DEN LANGENBERGH

Het heeft intussen al wel wat geregend maar de frisgroene kleur die gazons normaal gezien hebben, is nog lang niet terug. Dankzij het schilderbedrijf Texture Painting uit de Muizenvenstraat in Turnhout kan u uw gazon in een mum van tijd weer groen laten kleuren. De firma is de exclusieve invoerder van een product uit de Verenigde Staten dat de gazons meer een mooie groen kleur geeft.

“Met als motto ‘het gras is wel groener aan de overkant’ hebben we 150 liter van deze speciale verf besteld”, grijnst Ronny Wuyts, zaakvoerder van Texture Painting in Turnhout. “Het is eigenlijk een uit de hand gelopen grap naar aanleiding van de droogte en de vergeelde gazons. Maar we hebben de speciale verf al aangebracht op een gazon bij vrienden in Oud-Turnhout en het werkt echt. En de kleur blijft groen zelfs nadat het heeft geregend.”

De zaakvoerder benadrukt dat het om een ecologisch product gaat zonder schadelijke stoffen. Kinderen kunnen ook perfect op de behandelde grasmat spelen. “Met deze verf kan iedereen vergeelde gras maskeren en water besparen. De groene kleur blijft tot acht weken lang staan”, vertelt Ronny Wuyts. “We gaan het product verkopen en mensen kunnen het laten aanbrengen, maat dat gebeurt niet door ons personeel. Dit is niet onze hoofdactiviteit.”

Verdorde struiken

Particulieren kunnen het product met een tuinsproeier of een verstuiver zelf aanbrengen op het gras. Ook verdorde struiken of hagen kunnen ermee worden behandeld.

“Een liter groene verf kost 49,95 euro. Met een liter kan je tussen de 80 en 125 vierkante meter gras kleuren. We hebben zelf in totaal 150 liter besteld maar we kunnen nog altijd bijbestellen”, legt de ondernemer uit.

Intussen is de eerste bestelling van de speciale verf al geplaatst en krijgt de firma heel wat telefoontjes van geïnteresseerde tuineigenaars.

www.texturepainting.be