Hier kijken wij naar uit: een bijzondere Casanova en een babyhandel in aapjes

© *

Dierenliefhebbers zullen het niet makkelijk hebben bij het bekijken van 'De Babyhandel', een reportage die toont hoe jonge aapjes bij hun moeder worden weggehaald om verkocht te worden. Maar onze tv-redactie heeft ook vrolijkere televisietips voor je, met onder meer een speciale Casanova en een jolige maanlanding.

jdr

EEn medisch liefdesverhaal

Tinder, louter een app om een date te versieren? Nee, zo laat de reportage ‘De perfecte match’ in Telefacts Zomer zien. Het onwaarschijnlijke verhaal gaat zo: de Amerikaanse Alana komt via Tinder in contact met Lori. De twee regelen een afspraakje en de jonge vrouwen worden een koppel. Domper op hun geluk is evenwel dat Alana aan een auto-immuunziekte lijdt waardoor ze een nieuwe nier nodig heeft. En wat blijkt? Cupido heeft blijkbaar voor dokter gestudeerd want Lori is een medische match voor haar geliefde. Zij staat dan ook een nier af aan haar vriendin.

Telefacts Zomer - De perfecte match VTM 22.05

Welkom terug, Heath Ledger

We zien hem altijd graag terug: Heath Ledger. Begin 2008 overleed hij op 28-jarige leeftijd aan een overdosis pillen en drie jaar daarvoor had hij met Lasse Hallström Casanova gedraaid, een van de films die zijn cv bijzonder gevarieerd maakten. Ledger speelt de legendarische vrouwenversierder die uitgerekend de vrouw op wie hij écht verliefd wordt niet aan zijn palmares kan toevoegen. Een romantisch gegeven dat ook nog eens in het Venetië van de 18de eeuw speelt én met gemenerik Jeremy Irons die de hartenbreker maar wat graag in de boeien slaa

Casanova Vijf 20.35

Limburg versus Durbuy

Donderdagavond is ‘Met vier in bed’ altijd een beetje spannender. Vanavond weten we wie dit keer met de trofee gaat lopen. Of één van de drie Limburgse B&B’s waar het programma deze week de bedden testte of het gastenverblijf in Durbuy. In een deelgemeente van het kleinste stadje van België worden voor het laatst deze week bedjes uitgedeeld. Afwachten hoe ‘Interwood’, de chaletformule in de Waalse natuur, de andere bed & breakfast-uitbaters zal bevallen.

Met vier in bed VTM 21.20

In de bres voor geroofde orang-oetans

Voor de rechtgeaarde dierenliefhebber wordt het gruwen bij de reportage uit de Australische reeks ‘Foreign Correspondent’. Ze heet ‘De babyhandel’ maar gaat wel over orang-oetans. In de jungle van Indonesië volgt reporter Samantha Hawley het spoor van stropers die jonge aapjes bij hun moeder weghalen om ze voor tienduizenden euro’s te verkopen als huisdier, onder meer in Thailand. Ze praat eveneens met Nederlander Edwin Wiek. Deze dierenrechtenactivist probeert zowel babyrovers als corrupte ambtenaren die de trafiek mogelijk maken de voet dwars te zetten. Met gevaar voor eigen leven.

Terzake Docu, Foreign Correspondent Canvas 20.30

Maanlanding naar de maan

Stanley Kubrick zou zich een kwartslag draaien in zijn graf als hij het wist, maar het misbruik van zijn naam levert wel een geestig verhaal op in Moonwalkers. De film vertelt hoe de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie Nasa in juli 1969 met de zenuwen zit nu Apollo 11 op weg is naar de maan. Ze vrezen mega gezichtsverlies als er iets fout zou gaan en daarom besluiten ze Kubrick, tenslotte de maker van de iconische ruimtefilm 2001: A Space Odyssey, in te huren om een in scene gezette maanlanding te filmen. Het mannetje dat de Nasa uitstuurt, komt evenwel niet bij de beroemde regisseur terecht. Wel bij gesjeesde manager van een rockgroepje.

Moonwalkers Q2 22.45

Netflix en co

Nog niets gevonden waar je zin in hebt? Dan kan onze bingewatcher Michaël Temmerman de serie Succession aanbevelen.

Stilte voor de storm bij Netflix en Telenet Play More. Bij Netflix is het wachten op het zesde seizoen van 'Orange is the New Black' (27 juli), bij Play More moeten we nog een weekje wachten op het tweede seizoen van 'The Team' (23 juli) met Veerle Baetens. Ondertussen is het misschien het ideale moment om enkele andere reeksen te bekijken waar u nog niet aan toe bent gekomen. Enkele recente opties.

Succession, eerste seizoen loopt momenteel op Play MoreHBO-serie over mediamogul Logan Roy (rol van Brian Cox) en zijn familieleden die allemaal op hun eigen manier in het gevlij proberen te komen van de oude man om zo de touwtjes van het bedrijf in handen te krijgen. Maar wil Logan zijn macht wel afstaan? Goede reeks met zeer scherpe dialogen, zoals we van HBO gewend zijn.

Shooter, derde seizoen loopt momenteel op NetflixComplotdenker en wapenfan? Dan is deze serie (gebaseerd op de gelijknamige film) ongetwijfeld iets voor u. In het derde seizoen wordt scherpschutter Bob Lee Swagger ontvoerd. Zijn vrouw en voormalige beste vriend bundelen de krachten om hem te redden. Actie gegarandeerd.

BoJack Horseman, al vier seizoenen op NetflixEen van dé animatiereeksen voor volwassenen. Over een pratend paard dat het gemaakt heeft in Hollywood, maar in de loop der jaren verslaafd is geraakt aan zowat alles. Drank, drugs, vrouwen, aandacht... Nog niet gezien? Snel inhalen, want op 14 september komt het vijfde seizoen op Netflix.

Keuze van de redactie

Video