Elon Musk drijft de spot met zijn rivalen.
Volledig scherm
Elon Musk drijft de spot met zijn rivalen. © X

Groet de opperpinguïn: Elon Musk drijft spot met rivalen na grote panne

De storing bij Facebook en Instagram is na anderhalf uur opgelost. Gebruikers hebben weer toegang tot de apps, bevestigde Meta-woordvoerder Andy Stone. Een “technisch probleem” lag aan de oorzaak. Elon Musk, de grote baas van X, maakte handig gebruik van de panne om de spot te drijven met zijn rivalen.

  1. Wateroverlast en schade in Limburg en Antwerpen, maar beterschap op komst: “Na de middag wordt het grotendeels droog”
    Update

    Waterover­last en schade in Limburg en Antwerpen, maar beterschap op komst: “Na de middag wordt het groten­deels droog”

    Op dit moment valt er op de meeste plaatsen in ons land nog heel wat regen. Weerman Frank Duboccage stelt wel gerust en zegt dat de zwaarste regenval achter de rug is. De regenzone blijft vandaag nog even in het land, maar trekt langzaam weg richting Nederland. “In de loop van de avond zou het overal weer droog moeten zijn”, volgens Duboccage. Vannacht kregen enkele dorpen in Limburg en Antwerpen te maken met zwaar onweer en heel wat wateroverlast. Lokaal viel er tot wel 55 liter water per vierkante meter. In Lanaken was dat zelfs 88 liter, volgens de burgemeester Marino Keulen (Open Vld). Op verschillende plaatsen sloeg ook de bliksem in.
  2. Oekraïense stad Tsjasiv Jar wankelt, terwijl Poetin aast op trofee: “Zeer onwaarschijnlijk dat Russen grote steden zullen veroveren”
    2

    Oekraïense stad Tsjasiv Jar wankelt, terwijl Poetin aast op trofee: “Zeer onwaar­schijn­lijk dat Russen grote steden zullen veroveren”

    Er wordt momenteel hard gevochten om Tsjasiv Jar in het oosten van Oekraïne. Russische troepen belegeren het stadje onophoudelijk en zouden een artillerie-overwicht hebben van tien tegen één. Zowel Oekraïense als Amerikaanse inlichtingenfunctionarissen houden er rekening mee dat Tsjasiv Jar valt en dat de Russen daarna nog meer terrein winnen. Maar een echt grote trofee zou er voorlopig niet inzitten. Hoewel de Russische president Vladimir Poetin die wel kan gebruiken.