© rr

Forse regenzone op weg naar Limburg: moeten we ons zorgen maken over nieuwe overstromingen?

Hasselt -

Boven Duitsland ontwikkelt er zich een forse regenzone die richting Limburg trekt. Moeten we ons opmaken voor een tweede zondvloed?

Sien Hermans

Terwijl Voeren nog aan het bekomen is van de vorige zondvloed, staat er al een nieuwe regenzone voor de deur. Volgens weerman Ruben Weytjens moeten we ons nog niet meteen veel zorgen maken. “Ten oosten van Limburg, boven Duitsland, ontwikkelen zich zware regenbuien richting het zuidwesten. Die regenzone zal over Limburg trekken, maar de mate waarin is nog niet zeker.”

De regenbuien die momenteel boven Nederland hangen, zouden onze provincie in het noordoosten passeren. De zwaarste regenbuien zouden nipt aan ons voorbij gaan. “Of die voorspellingen ook kloppen, moeten we afwachten. Het is moeilijk om dat op voorhand exact in te schatten.”

© Tom Palmaers

Weytjens benadrukt dat het niet overal in Limburg hard zal regenen. “Mensen die wonen in gebieden die gevoelig zijn voor overstromingen, moeten extra voorzichtig zijn. Maar het is niet zo dat wat er in Voeren is gebeurd, overal in Limburg zal gebeuren. Niet elk gebied is daar even gevoelig voor.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer