Leeuwtje Lowie is de Bocholtse mascotte.© Roger Dreesen

Leeuwtje Lowie is de nieuwe mascotte van de Bocholtse kindergemeenteraad

Bocholt -

Tijdens de eerste Binnenstebuiten-speeldag stelde de kindergemeenteraad in De Damburg in Bocholt een nieuwe mascotte voor. In de toekomst zal Leeuwtje Lowie opduiken bij speelse, educatieve en andere kinder- en belevingsmomenten.

Roger Dreesen

De eerste Buitenspeeldag werd uitgesteld door het slechte weer. Een tweede poging, een Binnenstebuiten-speeldag met opnieuw veel regen, werd een succes, want er werd binnen gespeeld in de grote sporthal op de Damburg. Voor de kindergemeenteraad het ideale moment om de Bocholtse mascotte, een leeuwtje, voor te stellen. Na een stemming onder de aanwezige kinderen werd het leeuwtje als ‘Lowie’ in het bevolkingsregister ingeschreven.

Mascotte Lowie, hij deed ons even denken aan Loekie op de Nederlandse tv, opende de eerste Binnenstebuiten-speeldag. Daar kwamen meer dan 150 kinderen op af om te springen en spelen en ze lieten zich ook grimeren. “We mochten ook de tamme dieren van de Snoezelfarm aaien: parkieten, duiven, konijnen, marmotten en zelfs kippen. De slangen waren een beetje griezelig, maar alles samen was deze speeldag echt top”, besluit Feline.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer