Met dit apparaat nemen de medewerkers op het gemeentehuis in Vosselaar pasfoto’s van inwoners.© Gemeente Vosselaar

Inwoners kunnen voortaan gratis pasfoto’s laten nemen op gemeentehuis

Vosselaar -

Het is in Vosselaar niet meer nodig om voor de aanvraag van paspoorten zelf een pasfoto mee te nemen. De inwoners kunnen aan het loket van de dienst Burgerzaken gratis een foto laten nemen.

Voor de aanvraag van een paspoort, identiteitskaart, kids-ID of verblijfskaart is een pasfoto noodzakelijk. Inwoners van Vosselaar moesten tot nu toe zelf een foto laten maken, ofwel in de betalende fotocabine in het gemeentehuis of bij een fotograaf in de buurt. Daar is nu verandering in gekomen. Medewerkers van de dienst Burgerzaken maken voor deze aanvragen aan het loket zelf een gratis foto. Inwoners van Vosselaar kunnen wel nog altijd een eigen pasfoto meenemen.

“Voor kinderen tot 3 jaar raden wij aan om toch nog een pasfoto mee te brengen omdat het voor hen vaak moeilijk is om op een correcte manier een conforme foto te nemen van het kind”, klinkt het bij de gemeente Vosselaar. “Voorlopig kunnen de foto’s niet gebruikt worden voor de rijbewijsaanvragen. Voor de aanvraag van je rijbewijs kan je wel automatisch de foto van je huidige identiteitskaart overnemen. Indien je toch een andere foto op je nieuwe rijbewijs wil, moet je zelf nog een pasfoto meebrengen.” (bvdl )

vosselaar.be/gratis-pasfoto

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Vosselaar