Aldi moet konijnengebraad uit de rekken halen wegens gevaar voor salmonella

Winkelketen Aldi moet konijnengebraad met rozemarijn uit de winkelrekken halen. Uit onderzoek is gebleken dat er salmonella in aanwezig is. Daarom is samen met het Federaal Agentschap van de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) beslist om de verkoop de stoppen.

tg

“Tijdens een microbiologische analyse van de kruiden, gebruikt voor de productie van konijnengebraad met rozemarijn, werd de aanwezigheid van salmonella vastgesteld. Aldi heeft daarom in samenspraak met het FAVV beslist om dit product uit de handel te halen en terug te roepen van bij de consumenten”, klinkt het.

De mogelijke symptomen van besmetting door salmonella zijn koorts, buikkrampen en diarree en dit binnen de 12 tot 48 uur na consumptie van het besmette voedsel. Jonge kinderen, zwangere vrouwen, mensen met een verminderde weerstand en ouderen lopen een groter risico op besmetting, zegt het FAVV.

“Hebt u van dit product gegeten en vertoont u deze symptomen, raadpleeg dan uw huisarts en meld hem dat u dit product gegeten hebt”, zo wordt gewaarschuwd.

Het gaat hier dus om Konijnengebraad met rozemarijn 2x150 g van het merk Excellence en te gebruiken tot: 18/12/2017

Aldi laat weten dat de teruggebrachte producten zullen worden terugbetaald.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen