Sherjill Mac-Donald loodst Hooikt naar 1ste provinciale: “Ik ben mijn belofte nagekomen”

Hooikt promoveert naar eerste provinciale. De ploeg van 39-jarige matchwinnaar Sherjill Mac-Donald, die met twee treffers in evenveel minuten het verschil maakte, versloeg in de tweede en beslissende ronde het Lentezon van coach Roel Van Dun met 0-3. “Toen ik hier tekende, zei ik: ik loods de club naar 1ste provinciale”, aldus de ex-speler van Beerschot en Westerlo.

Dries Van Thielen

Ondanks de duidelijke cijfers kon Hooikt wel pas na de pauze afstand nemen van de Kempenaars. “Onze eerste helft was niet goed”, aldus matchwinnaar Mac-Donald. “Gelukkig liep het na de pauze een heel stuk beter, waardoor we het laken naar ons toe konden trekken. Het zou tenslotte heel zuur geweest zijn om naast de promotie te grijpen, want net als de rest van de ploeg was ik er echt wel op gebrand.”

Met twee treffers droeg Mac-Donald opnieuw meer dan zijn steentje bij. “Dat ik twee scoor is leuk, maar ik ben vooral blij dat ik mijn belofte heb waargemaakt. Toen ik hier tekende heb ik namelijk beloofd om de club mee naar eerste provinciale te helpen. Bovendien maakt de promotie me alleen nog maar gemotiveerder om er een extra jaartje bij te doen, want hoewel ik al heel wat watertjes doorzwommen heb in het voetbal, ben ik zeker nog niet uitgeblust.”

In het verliezende kamp was coach Roel Van Dun niet al te ontgoocheld. “Daarvoor hebben we een veel te mooi seizoen achter de rug”, vertelt de T1 van Lentezon. “Velen zagen in ons zelfs een degradatiekandidaat, maar deze fantastische groep is enorm gegroeid. Zo konden we voor rust ook gelijke tred houden met een sterke ploeg als Hooikt, maar zij hebben in de tweede helft hun momenten gewoon beter benut. Daardoor stonden we in amper twee minuten tijd 0-2 achter en dan weet je dat het moeilijk wordt. Zeker omdat we verschillende jongens misten, maar deze nederlaag maakt me niet minder trots op de ploeg.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer