Seraing dient klacht in tegen KV Oostende en hoopt zo de degradatie te vermijden: “Het gaat om een informaticafout”

© BELGA

Seraing hoopt via de groene tafel toch nog het behoud in de Challenger Pro League af te dwingen. De Metallo’s dienen een klacht in omdat volgens hen Alessandro Albanese niet speelgerechtigd is.

Peter Rossel

KV Oostende behaalde op de slotspeeldag van de Challenger Pro League een ticket voor een verlengd verblijf ten nadele van Seraing. Beide clubs vochten wekenlang een stevige degradatiestrijd uit. Ook na de competitie liggen ze nog met mekaar in de clinch.

Alessandro Albanese, een Luikenaar die na een seizoen bij Virton terugkeerde naar KV Oostende, blesseerde zich vroeg in het seizoen. Er volgde een lang herstel na een operatie aan de knie. In de slotfase van de competitie behoorde hij nog enkele keren tot de wedstrijdselectie. Zijn invalbeurten waren beperkt. Seraing meent echter dat hij niet speelgerechtigd was voor de wedstrijden Seraing-KVO van 31 maart en Patro Eisden-KVO van 14 april. Albanese was volgens Seraing niet ingeschreven op de officiële spelerslijst van KV Oostende.

Disciplinaire commissie

KVO ergert zich aan de klacht maar is overtuigd van zijn gelijk. Ze wuiven de klacht dan ook volledig weg. “Het gaat om een informaticafout in het softwaresysteem van de KBVB bij het opvragen van de spelerslijsten. De speler stond gedurende het volledige seizoen op onze Squad List. Dit heeft de KBVB ondertussen ook bevestigd aan KVO en Seraing”, reageert Bram Keirsebilck, communicatieverantwoordelijke van KV Oostende. “De klacht van Seraing is dus ongegrond en we zijn ervan overtuigd dat dit vrijdag 10 mei ook zal blijken tijdens de zitting van de bevoegde disciplinaire commissie.”

Seraing hoopt dat KV Oostende bij een beslissing ten nadele van KVO toch nog degradeert en dat Seraing dus wel in het profvoetbal blijft. Seraing is de eerste Belgische club die deze eeuw in twee opeenvolgende seizoenen degradeert in zowel de Jupiler Pro League als de Challenger Pro League.

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen