film

Twee nieuwe Lord of the rings-films in de maak

Van Gollum zijn we nog niet verlost.© belgimage

Er komen twee nieuwe films in het universum van Lord of the rings, met vertrouwde namen voor en achter de camera. De eerste zal in 2026 verschijnen.

loa, reuters

Het was de ceo van Warner Bros Discovery, David Zaslav, die het nieuws donderdag bekendmaakte. De eerste film kreeg de werktitel Lord of the rings: the hunt for Gollum en zal geregisseerd worden door Andy Serkis, de man die in de oorspronkelijke Lord of the rings-trilogie de rol van Gollum vertolkte. Ook nu zal Serkis die rol voor zijn rekening nemen. Peter Jackson, de regisseur van de trilogie, zal de films producen.

De Lord of the rings-films zijn gebaseerd op de boeken van J.R.R. Tolkien en spelen zich af in een fictieve wereld vol elfen, dwergen, hobbits en mensen. Naast de drie ‘klassieke’ Lord of the rings-films – waarvan de eerste in 2001 verscheen – regisseerde Peter Jackson ook drie Hobbit-films. Alles samen vormen de films een van de meest succesvolle franchises in de filmgeschiedenis. De films brachten al bijna zes miljard dollar op. De derde film van het eerste drieluik, The return of the king, won bovendien elf Oscars.

Later dit jaar komt overigens ook een Lord of the rings-animatiefilm, die de titel The war of the Rohirrim kreeg.