Direct naar artikelinhoud
verkeer

Antwerpse ring weer vrijgegeven na olielek, maar hinder blijft voorlopig enorm

Lange files in en rond Antwerpen
Beeld De Roeck

Op de Antwerpse ring richting Nederland zijn rond 8.30 uur ter hoogte van Antwerpen-Zuid alle rijstroken weer vrijgegeven na het ongeval met een vrachtwagen, die daardoor brandstof lekte. Het verkeer moest de hele ochtend over twee rijstroken, en ook de oprit Berchem raakte versperd. De hinder in de omgeving is nog altijd enorm, de Liefkenshoektunnel is tolvrij gemaakt.

en

Ter hoogte van Antwerpen-Zuid, richting Nederland, was een vrachtwagen vanmorgen rond 5.30 uur over een metalen voorwerp gereden, waardoor de brandstoftank openscheurde. De bestuurder kon zijn voertuig pas enkele honderden meters verder aan de kant zetten, waardoor er een even lang oliespoor ontstond van Antwerpen-Zuid tot Berchem.

Richting Nederland waren enkel de twee linkerrijstroken vrij. "De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse en hebben laten weten dat de opkuiswerken lang zullen duren. Best blijf je zo ver mogelijk weg op dit moment", waarschuwde het Verkeerscentrum. De Antwerpse brandweer kreeg de hele ochtend hulp van de brandweerzones Rand en Rivierenland en van de civiele bescherming om het wegdek te reinigen. 

Rond 7.30 uur liet de brandweer weten dat de ring stilaan weer vrij geraakt. Maar om veiligheidsredenen werden alle vier de getroffen rijstroken pas samen om 8.30 uur weer vrijgegeven. De hinder in de omgeving was toen al enorm en zal allicht nog lange tijd aanhouden.

Twitter bericht wordt geladen...

Verkeer volledig vast

Het Verkeerscentrum raadt het verkeer over lange afstand van Gent naar Hasselt aan via Brussel te rijden. Van Gent naar Antwerpen rij je best via de R4-Oost en de E34, van Brugge naar Antwerpen is de A11/E34 een optie.

De Liefkenshoektunnel richting Nederland blijft tolvrij tot 9.30 uur. Er staat een stilstaande file op de E17 voor de Kennedytunnel vanaf Haasdonk, op de A12 vanaf Wilrijk en op de E19 richting Antwerpen. Op die E19 gebeurde in de file ter hoogte van Kontich bovendien een ongeval waarbij de twee linkse rijstroken versperd geraakten. Er staat een file vanaf Mechelen.

Om de Antwerpse ring te vermijden, proberen heel wat bestuurders om te rijden via de N16 over de Temsebrug of via de Liefkenshoektunnel. Ook daar is er volgens het Verkeerscentrum echter sprake van stilstaand verkeer door de grote drukte. "Vermijd de regio Antwerpen indien mogelijk, dat blijft het beste advies", klinkt het dan ook.

Door het oliespoor staat er al een lange file.Beeld De Roeck
Bij een ongeval is een metalen voorwerp door de dieseltank van de vrachtwagen gegaan.Beeld De Roeck
Verkeer volledig vast
Beeld De Roeck
Verkeer volledig vast
Beeld De Roeck
Verkeer volledig vast
Beeld De Roeck
De oprit Berchem is afgesloten.Beeld De Roeck

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...

Twitter bericht wordt geladen...