Wouter Vrancken.© Isosport

Wouter Vrancken: “Klaar zijn om onszelf nu wel eens te belonen tegen Anderlecht”

KRC Genk ontvangt zaterdag (20.45 uur) op de vierde speeldag van de Champions’ Play-offs competitieleider Anderlecht. Coach Wouter Vrancken blikt na de Genkse 7 op 9 vol vertrouwen vooruit. “We speelden al twee goede wedstrijden tegen Anderlecht, maar vergaten onszelf te belonen. We moeten klaar zijn om dat nu wel te doen.”

Tom Mas

KRC Genk en Anderlecht namen het dit seizoen al twee keer eerder tegen elkaar op. Die wedstrijden bleven op z’n zachtst gezegd niet onbesproken. In september was er de lichte rode kaart voor Christopher Bonsu Baah, waarna Tolu Arokodare blauw-wit in het absolute slot alsnog een puntje bezorgde. In december volgde in het Lotto Park dan ‘penaltygate’, waarbij de scheidsrechters in de fout gingen door een gemiste Genkse strafschop niet te laten hernemen en Racing met 2-1 verloor.

“Maar dat is geen item in de kleedkamer”, verzekert Vrancken. “We hebben dat heel snel geplaatst en ons gefocust op het sportieve. Wat wel speelt, is het feit dat we dit seizoen al twee goede wedstrijden speelden tegen Anderlecht, maar daar niet voor beloond werden. We moeten klaar zijn om onszelf nu voor een vol huis wel eens te belonen. Dat moet onze motivatie zijn, niet al die andere dingen die rond deze wedstrijd hangen.”

Titelkandidaat?

Anderlecht staat sinds vorig weekend aan de leiding in het klassement. “Dat zal hen vertrouwen geven”, zegt Vrancken. “Maar wij moeten ook vertrouwen uitstralen na onze 7 op 9, die eigenlijk 9 op 9 had moeten zijn. We spelen voor een vol stadion, dus ik verwacht dat wij de intensiteit tonen die we de voorbije drie wedstrijden ook getoond hebben. Dat vaak gezegd wordt dat Anderlecht overpresteert? Ze zijn gewoon heel efficiënt, een belangrijke troef in het voetbal. Uiteindelijk gaat het om het aantal punten dat je hebt en daarin doen zij het heel erg goed.”

Genk begint aan de wedstrijd met zeven punten achterstand op de leider uit Brussel. Als Racing nog wil meedoen voor de landstitel, moet er zaterdag gewonnen worden. “Maar ik denk niet dat het opportuun is om nu over de titel te spreken”, reageert Vrancken. “We moeten vooral heel nederig blijven en weten welke weg we tot nu toe hebben afgelegd. We moeten hard blijven werken, de lijn van de voorbije wedstrijden doortrekken en op die manier ons publiek iets teruggeven.”

© Isosport

Zonder Kayembe en Heynen

Vrancken moet het tegen paars-wit stellen zonder zijn geschorste linksachter Joris Kayembe. Eduard Sobol lijkt de logische vervanger. “Maar er zijn ook nog andere opties”, blijft de Truienaar mysterieus. “Welke? Opnieuw met vier achterin spelen. Of Alieu Fadera als wingback, dat heeft hij bij Zulte Waregem ook al gedaan.”

Ook Bryan Heynen is niet inzetbaar. De aanvoerder is al even buiten strijd met een blessure aan de buikspieren en trok deze week naar de specialist voor een tweede opinie. “Over de ernst van zijn blessure kan ik nog geen uitspraken doen”, zegt Vrancken. “Het is afwachten wat de dokter zegt.”

Tot slot kan de coach ook niet rekenen op Ken Nkuba, hij kampt met een lichte blessure. Josué Kongolo is wel terug fit.

Aangeboden door onze partners