Direct naar artikelinhoud
Aangeboden door Lidl

De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel

Haute croques! 2x gepimpt met bijzonder brood, homemade sausjes en creatief beleg

Een stevige croque smaakt áltijd, maar wacht tot je deze twee uitzonderlijke variaties geproefd hebt. De ene met spek, avocado en gepimpte, pikante mayo tussen twee sneden speltbrood. De andere met kippenwit, rucolapesto en spinazie tussen pittig zwartewoudbrood. Broodjes met een hoge croque-'n-rollfactor, quoi.

Wat heb je nodig?

Croque 1 (Voor 2 croques) :
4 sneetjes speltbrood
4 plakjes gerookt spek
1 avocado
1 el mayonaise
2 el zure room
1/2 teentje knoflook
1 el Samouraï-saus
50 g geraspte kaas
boter

Croque 2 parme (Voor 2 croques) :
4 sneetjes zwartewoudbrood
2 sneetjes kippenwit
25 g jonge spinazie
50 g walnoten
25 g rucola
50 g Parmigiano Reggiano
1/4 citroen, geperst
1/2 teentje knoflook
125 g mozzarella
peper en zout

Zo maak je het:

Croque 1 :
1. Verwarm een pan op een middelhoog vuur en bak het spek in enkele minuten aan beide zijden krokant.
2. Schil en ontpit de avocado en snij in dunne plakjes.
3. Meng de mayonaise met de zure room, de knoflook en de Samouraï.
4. Bestrijk de sneetjes speltbrood met de saus en beleg vervolgens twee sneetjes met de krokant gebakken spek, de plakjes avocado en wat geraspte kaas. Bedek telkens met een sneetje brood.
5. Verwarm een klontje boter in een pan op middelhoog vuur en bak de croques in enkele minuten aan beide zijden goudbruin.

Croque 2 : 
1. Mix de walnoten samen met de rucola, de Parmigiano Reggiano, het citroensap en de knoflook tot een pesto. Breng op smaak met peper en zout.
2. Snij de mozzarella in plakjes.
3. Besmeer de sneetjes zwartewoudbrood met een laagje pesto. Beleg twee sneetjes vervolgens met kippenwit, jonge spinazie en enkele plakjes mozzarella. Kruid met peper en zout en dek telkens af met een sneetje brood.
4. Verwarm een klontje boter in een pan op middelhoog vuur en bak de croques in enkele minuten aan beide zeiden goudbruin. 

Zin in een gezond ontbijt met mango? Probeer zeker volgend recept!

Zo maak je het:
Beeld Lidl
De journalisten van De Morgen zijn niet betrokken en niet verantwoordelijk voor de inhoud van dit artikel