“Hoofd en ledematen bewust afgesneden van opgeviste vrouwentorso Kopenhagen”

Er is meer bekend over het vrouwenlichaam dat maandag werd gevonden in de zee bij Kopenhagen. Volgens de Deense politie zijn de ledematen en het hoofd bewust van de romp gescheiden. Er wordt nog altijd onderzocht of het lichaam de vermiste Zweedse journaliste Kim Wall is.

rrln

Van de torso zijn bewust de “armen, benen en het hoofd afgesneden” , stelt inspecteur van de Deense politie Jens Moeller Jensen tegen Politiken.dk. De politie houdt er rekening mee dat het verminkte lichaam de Zweedse journaliste Kim Wall is. De lengte van de romp pas in elk geval bij de bouw van Wall. DNA-onderzoek moet echter uitsluitsel geven. De resultaten worden woensdag verwacht, aldus Moeller Jensen.

Het vrouwenlichaam werd maandag ontdekt in het water bij het Deense eiland Amager door een voorbijganger.

Verdwijning Kim Wall

Kim Wall werd op 10 augustus voor het laatst gezien toen ze samen met de Deense uitvinder Peter Madsen in de haven van Kopenhagen inscheepte op de bekende duikboot UC3 Nautilus, een creatie van de Deen. Wall zou een reportage gaan schrijven over de kleurrijke uitvinder. De duikboot zonk vrijdagochtend in de baai van Koge. Madsen werd gered door de marine, maar van Wall ontbrak ieder spoor.

© REUTERS

De uitvinder beweerde aanvankelijk dat hij de vrouw na de tocht met de duikboot op een eiland in het Kopenhaagse havengebied had afgezet, maar de politie geloofde daar weinig van. Later veranderde hij zijn verhaal. Madsen beweert nu dat Wall door een ongeluk om het leven kwam in de UC3 Nautilus. Vervolgens zou hij haar overboord hebben gegooid.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen