Schietende Looise moeder riskeert 12 jaar cel

De Hasseltse strafrechter heeft vrijdag 12 jaar cel gevorderd tegen een 37-jarige moeder uit Tessenderlo voor poging moord. Op 4 september 2015 loste ze acht kogels op haar ex-man die ongedeerd bleef. De twee lagen al een tijdje met elkaar in de clinch over de omgangsregeling van hun toen 13-jarige zoon.

geho

De feiten speelden zich af rond 19.00 uur toen de vader de jongen kwam ophalen in het kader van de omgangsregeling. Eerder op de dag had de verdachte te horen gekregen dat ze haar zoon aan haar ex moest meegeven zoniet hing er een dwangsom van 1.000 euro boven haar hoofd. “Ik was die dag een wrak. Het ging me niet. Toen ik hem zag afkomen met zijn grijns op het gezicht maakte me dat kapot”, zei de vrouw die nota bene vrijdag jarig was. “Ik heb naar de grond geschoten in de hoop dat hij zou weglopen en wegblijven, maar het was fout om het recht in eigen handen te nemen”.

Advocaat Jan Swennen, die het opnam voor het slachtoffer, wees op de voorbedachtheid van de vrouw en dat ze wel degelijk de bedoeling had om haar ex te doden. “Ze kwam uit haar appartement naar beneden en hield het wapen achter het vonnis om vervolgens te schieten. Het slachtoffer is door de struiken kunnen vluchten. Nog eens vuurde ze zeven schoten af”. Het parket haalde aan dat de verdachte, die 3,5 maanden in voorhechtenis zat, wel degelijk gericht geschoten had met het oogmerk om te doden. “Ik vorder 12 jaar cel”.

Peter Donné, raadsman van de vrouw, pleitte dat de vrouw niet de intentie had tot doden. “Ze stond vlak voor hem en heeft hem niet geraakt. Als ze wou, had ze hem aan flarden kunnen schieten”. Hij vroeg om een herkwalificatie van poging moord naar het bedreigen van de man en het dragen van een wapen waarvoor ze geen vergunning had”. Vonnis op 17 november.

Lees zaterdag meer in Het Belang van Limburg.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer