© Twitter politie GLM

Politie zoekt beelden van gevaarlijke achtervolging over kermis: man (28) opgepakt

Enkele ploegen van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout waren zondagnamiddag verwikkeld in een wilde achtervolging. Een politieploeg merkte in het Meerhoutse deeldorp Gesteleen bromfietser op die zonder kentekenplaat rondreed. Toen de politieagent de bromfietser wilde controleren, vluchtte hij met hoge snelheid weg. De politie zette onmiddellijk met verscheidene ploegen de achtervolging in.

ho

De dolle rit duurde een kwartier, waarbij de vluchter twee keer dwars door de kermisdrukte in Gestel reed. Dat zorgde voor gevaarlijke situaties, maar gelukkig vielen er geen onschuldige slachtoffers. De politie wist de man uiteindelijk klem te rijden in de Boerenkrijglaan.

De 28-jarige man uit Meerhout werd gearresteerd. Na controle bleek dat de man geen rijbewijs had en niet ingeschreven en niet verzekerd was. Zijn bromfiets werd in beslaggenomen.

Daarnaast had hij ook drugs op zak. Tijdens een huiszoeking later die avond werden drugs, attributen voor drugshandel en een verboden wapen gevonden. De man wordt verdacht van drugsbezit en -handel. De lokale recherche van de politiezone Geel-Laakdal-Meerhout zet het onderzoek verder.

De politie doet op verzoek van het parket wel een oproep aan mensen die zondagmiddag mogelijk met hun smartphone beelden van de wilde achtervolging hebben gemaakt om haar te contacteren. Dat kan via het telefoonnummer 014.56.47.00 of via mail naar to@pzglm.be.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER