© Photo News

Wanty-Groupe Gobert maakt voorselectie van twaalf renners bekend

Het Belgische procontinentale team Wanty-Groupe Gobert heeft maandag een voorselectie van twaalf renners voor de Ronde van Frankrijk de wereld ingestuurd. Het team van Hilaire Van der Schueren gaf vijf namen vrij die al zeker zijn van hun plaats in de Tourselectie.

Die vijf zekerheden zijn Thomas Degand, de Fransen Guillaume Martin en Yoann Offredo, de Nederlander Marco Minnaard en de Italiaan Andrea Pasqualon. Voor de laatste drie namen wordt gekozen uit zeven renners: Frederik Backaert, Timothy Dupont, Xandro Meurisse, Pieter Vanspeybrouck, Guillaume Van Keirsbulck, de Noor Christian Odd Eiking en de Nieuw-Zeelander Dion Smith. De definitieve achtkoppige selectie wordt na het BK bekendgemaakt.

“Vijf renners zijn al zeker van hun deelname aan de Tour, aangezien onze ambities min of meer gelijkaardig zijn aan die van vorig jaar”, legde sportdirecteur Hilaire Van der Schueren uit. “Guillaume Martin is onze kopman en verdient het om goed te worden bijgestaan, vandaar de keuze voor Thomas Degand en Marco Minnaard. Andrea Pasqualon is momenteel leider in de UCI Europe Tour en schreef de afgelopen weken vier overwinningen op zijn naam. Hij verdient het dus ook om erbij te zijn, net als Yoann Offredo. Die toonde vorig jaar zijn polyvalentie en nut voor de ploeg bij ons debuut. De laatste drie renners worden aangeduid na het BK, dat zondag plaatsvindt in Binche.”

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer