© atv

Politie neemt e-bike in beslag die 60 kilometer per uur rijdt in Merksem

Merksem -

De Antwerpse politie heeft afgelopen vrijdag een fietser aan de kant gezet wegens overdreven snelheid. De fiets haalde snelheden tot 60 kilometer per uur en is in beslag genomen.

Het verkeersondersteuningsteam (VOT) van de regio Noord hield vrijdag een verkeersactie in Merksem, met steun van aspirant-inspecteurs van de politieschool. “Tijdens de actie kwam een e-bike in de richting van de politie gereden. De politie zag dat de fietser niet moest trappen. Het toestel haalde zelfs een snelheid van 60 km/uur”, zegt de politie. Omdat zo’n e-bike niet toegestaan is, werd het in beslag genomen.

De politie betrapte ook een bestuurder die ondanks een lopend rijverbod van twee jaar toch achter het stuur was gekropen. “In opdracht van het parket is de auto geïmmobiliseerd”, aldus de politie.

Tijdens de actie betrapte het VOT ook nog twaalf bestuurders die aan het gsm’en waren tijdens het rijden. Acht bestuurders droegen geen gordel of helm. “Twee voertuigen stonden op de stoep geparkeerd en zijn geverbaliseerd. En maar liefst 31 bestuurders volgden een wegomlegging niet en reden dan maar over de terreinen van een bedrijf. Ze kregen een boete voor het niet volgen van de rijbaan.” (jtp)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen