© Patrick Hattori

OPINIE. “Bart De Wever en Koen Kennis, zet mensen bij elkaar en werk een oplossing uit”

Harry Demey, CEO van LDV United, heeft zaterdag op Facebook gereageerd op de reactie van Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) op de discussie rond verkeersveiligheid in de stad. “Niemand kan dit alleen oplossen”, zegt Demey.

bap

De Wever reageerde vrijdag op het debat rond fietsveiligheid. Daarin riep hij op tot sereniteit. De verklaring van de Antwerpse burgemeester noopte Harry Demey, CEO van LDV United, aan om hier een reactie op te plaatsen. Lees hieronder de volledige uiteenzetting van Demey:

Dag Burgervader, Dag Schepen van Mobiliteit,

Lang geleden zou men gezegd hebben “ik hoop dat dit schrijven U in goede staat bereikt”. Ik hoop dus dat deze Facebook-brief jullie in goede staat bereikt. wij zijn immers geen Facebook-vrienden. maar we hebben genoeg gemeenschappelijke Facebook-vrienden die wel even voor digitale postbode zullen spelen.

Eerst en vooral: merci voor deze brief. Het doet goed om te lezen dat het jullie ook bezighoudt. Vooral jullie “zorg voor voor jezelf en voor elkaar” vind ik een warme en hoopgevende gedachte. Ik wou bijna zeggen, “ samen lukt het wel”. Maar ik bedacht me net op tijd, want dit zou als cynisch kunnen beschouwd worden. maar ik vrees toch een paar kritische noten te moeten formuleren. U heeft het over een wat gepolariseerde discussie die de laatste weken ontstaan is op zoek naar het grote gelijk. Dat vind ik niet helemaal waar. Er is een debat ontstaan omdat én de burger is beginnen te praten én omdat er net iets teveel ongelukken met fietsers zijn. In de rand daarvan zijn er altijd wel mensen die zich proberen te profileren. maar dat doet er nu even niet toe. Via Gazet van Antwerpen zijn nu de aller-aller gevaarlijkste kruispunten voor fietsers in kaart gebracht. Met de hulp van alle antwerpenaren. Fijn toch. Nu moeten alle stakeholders aan tafel om op z’n minst daar al een korte termijn oplossing voor te vinden. En ik vrees dat jullie beide daar een leidende rol in hebben.

Verzamel ze volgende week en zoek, sorry, samen naar oplossingen. En implementeer die snel. Jullie kunnen dat. Als er een paar zotten zichzelf en andere mensen opblazen dan zijn jullie er ook in geslaagd om snel te handelen. Hier moet dat ook kunnen. Er is een groot middenveld bereid hier aan mee te werken. Nodig ze gewoon uit. Dat verwachten wij van onze politieke bewindvoerders. Een brief die ons zegt dat het straks mooi en veilig zal zijn is een begin maar écht niet voldoende. Echt niet. Jullie weten net zo goed als iedereen dat de werken best wel nog een tijd zullen duren en straks wordt het nog vroeger donker en wordt het weer slechter. Twee factoren die zichtbaarheid en veiligheid extra bemoeilijken. Deze omstandigheden vragen nu om daadkracht. Anders is deze brief een beetje zoals een nieuwjaarsbrief aan je peter. Het doel is om hem blij te maken en een mooi cadeau te krijgen, voor de rest van het jaar doet dat kapoentje gewoon verder zoals altijd. Niemand kan dit alleen oplossen, zet mensen bij elkaar en werk een oplossing uit. Voor jullie zelf en voor ons.

Jullie kapoen,

Harry

PS: het gaat hier niet over het groot gelijk maar eerder over het groot geluk.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER