Man die zichzelf dreigde op te blazen in Iraans consultaat in Parijs is gearresteerd

De politie in Parijs heeft een man gearresteerd die zich verschanst had in het Iraanse Consulaat in de Franse hoofdstad en ermee dreigde zichzelf op te blazen. Bij zijn arrestatie, na een grootschalige politie-interventie, bleek dat de man geen explosieven bij zich had.

mts
Bron: Le Figaro, Le Parisien, BFMTV

Volgens de Franse media ging de man rond elf uur vanmorgen binnen in het gebouw, aan de Avenue d’Iéna in het 16de arrondissement van de Franse hoofdstad. Vervolgens zou hij zijn jas hebben uitgetrokken, waardoor “een granaat of een vest met explosieven” zichtbaar werd, zo meldde het Franse persbureau AFP aanvankelijk nog op basis van politiebronnen. Volgens nog ongeverifieerde getuigenverklaringen legde de man vlaggen neer op de vloer van het consulaat en wilde hij de dood van zijn broer wreken.

De BRI, een elite-eenheid van de Franse politie, ontrolde een grootschalige operatie bij het gebouw. Volgens nieuwszender BFMTV is de verdachte man uiteindelijk zelf naar buiten gekomen en rond kwart voor drie gearresteerd. Op het moment van zijn arrestatie was hij niet in het bezit van explosieven, maar de politie doorzoekt het pand en de auto van de verdachte nog. Eerder stelde de politie ook een veiligheidsperimeter in en uit veiligheidsoverwegingen werden ook de metrolijnen die in de buurt passeren onderbroken.

De verdachte, een Frans-Iraanse man die geboren is in 1963, is gekend bij de politie. Hij werd al eens gearresteerd voor brandstichting aan hetzelfde gebouw in september vorig jaar. Hij rechtvaardigde die daad destijds als een steunactie voor de oppositie tegen het Iraanse regime, maar werd niettemin veroordeeld tot acht maanden voorwaardelijk.

© REUTERS

© REUTERS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen