© AFP

Joost Klein verhoord na klacht over “bedreigingen” tegenover vrouwelijke tv-medewerker

Er is vrijdag klacht ingediend tegen Joost Klein. Dat meldt de Zweedse politie aan de Nederlandse publieke omroep NOS. Waar de klacht over gaat, is nog steeds niet helemaal duidelijk.

red

De politie bevestigt enkel dat het gaat om een incident dat donderdagavond heeft plaatsgevonden, met een vrouwelijke tv-medewerker.

Klein en de vrouw werden vrijdagavond laat verhoord door de politie. Het dossier is nu doorgespeeld aan een openbare aanklager, die moet bepalen wat er verder zal gebeuren. De afwikkeling van de zaak zou naar verluidt nog weken kunnen duren. Wat dit betekent voor de deelname van Klein aan de finale van het Eurovisiesongfestival is onduidelijk.

NPO-baas overlegt in Malmö met organisatoren over Joost Klein

De baas van de Nederlandse publieke omroep NPO overlegt vanochtend in Malmö met AVROTROS, de deelnemende Nederlandse zender, en de EBU, de organisator van het Eurovisiesongfestival, over de situatie rond Joost Klein. Frederieke Leeflang kwam zaterdagochtend iets na 9 uur aan in het hotel waar zeventien delegaties van het Eurovisiesongfestival verblijven, onder wie ook de Nederlandse delegatie. Ze beantwoordde geen vragen van de aanwezige journalisten.

Het bezoek van Leeflang was al gepland voordat de EBU een onderzoek instelde naar Klein. “Het onderzoek naar Joost is niet de aanleiding voor haar aanwezigheid”, aldus een woordvoerder van de NPO. “Maar natuurlijk heeft Frederieke Leeflang vanuit haar rol contact hierover met AVROTROS en EBU”, klinkt het.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER