© Karel Hemerijckx

Deontologische commissie komt tweede keer samen over mogelijke belangenvermenging schepen Gruyters

Herk-de-Stad -

De deontologische commissie van Herk-de-Stad is een tweede keer samengekomen over de zaak van schepen Bart Gruyters (CD&V). De commissie onderzoekt mogelijke belangenvermenging.

Bart Gruyters is schepen van Ruimtelijke Ordening en van beroep advocaat. Als advocaat verdedigde hij in een juridische procedure de belangen van een inwoner uit de gemeente. De zaak gaat over een stedenbouwkundige kwestie over de eigendom van de inwoner in een geschil met een buurman. Als schepen contacteerde Gruyters een ambtenaar van de dienst Ruimtelijke Ordening over een nota van de stedenbouwkundige toestand van het perceel van de buurman van zijn cliënt. In zijn functie als advocaat vroeg hij in een latere fase die nota op basis van de wet op de openbaarheid van bestuur. Ondertussen is Gruyters wel niet langer advocaat van zijn vroegere cliënt.

De deontologische commissie kwam op woensdag 27 maart voor het eerst samen om de zaak te bekijken. Normaal zou Gruyters in de volgende zitting op maandag 22 april worden gehoord, maar zijn advocaat vroeg uitstel om eerst het verslag van de eerste zitting te kunnen bekijken. In de derde zitting worden hij en zijn advocaat gehoord. (lw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer