Verenigd Koninkrijk

Man met zwaard valt voorbijgangers aan in Londen, 13-jarige overleden

In de Londense voorstad Hainault is dinsdag een 36-jarige man gearresteerd nadat hij mensen had aangevallen met een zwaard. Vijf mensen raakten daarbij gewond, en één ervan, een 13-jarige jongen, is intussen overleden.

loa

De politie werd ’s ochtends opgeroepen voor een voertuig dat in een huis was gereden in Hainault, ten oosten van Londen. Er waren meldingen dat bij dat incident vervolgens ook mensen neergestoken waren. Toen de politie ter plaatse kwam, viel de verdachte ook twee agenten aan. De man gebruikte een zwaard als wapen.

De hele buurt werd afgezet en het metrostation Hainault werd tijdelijk gesloten. De man met zwaard werd getaserd en kon zo na een twintigtal minuten gearresteerd worden. Al vrij snel liet de politie weten dat er geen terrorisme gemoeid is met het incident. Er wordt ook niet gezocht naar andere personen.

Vijf gewonden, onder wie twee agenten en een minderjarige, werden naar het ziekenhuis gebracht. Daar is die laatste, een 13-jarige jongen, bezweken aan zijn verwondingen. Dat heeft de politie bevestigd aan The Guardian.

Nog volgens de politie zouden de neergestoken agenten zware verwondingen hebben opgelopen, maar niet in levensgevaar verkeren. Hetzelfde geldt voor de twee andere gewonden.