(Archieffoto)
Volledig scherm
(Archieffoto) © Thinkstock

Samen naar het werk rijden: goed idee, maar Belg is er nog niet klaar voor

Werkgevers die moeite doen om autodelen te promoten, botsen nog op praktische, fiscale en psychologische problemen. Dat blijkt uit een steekproef bij 262 bedrijven van VBO. "De werknemer met een bedrijfswagen laat die maar moeilijk los", klinkt het in De Morgen.

35 reacties

  • daniel d'hulst

    6 jaar geleden
    En als 's morgens de chauffeur plots ziek wordt, daar sta je dan op de P & R
  • Piet Corneel

    6 jaar geleden
    in het weekend in regen,koude of snikheet weer fietsen met hun koersfietske om te kunnen opscheppen tegen anderen ,maar met de fiets naar hun werk rijden ah neen!!!!!De fout ligt ook bij de bedrijfswagens.
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Dat tweeverdienermodel met flexibele uren maakt dat steeds moeilijker. Je uren moeten gelijk vallen. Voor en na het vertrek is er dan nog die ratrace om inkopen te doen, kinderen op te halen en af te zetten.
  • Marco Debart

    6 jaar geleden
    Ik begin alle dagen om 4u30, dus geen openbaar vervoer (welk zowiezo al niet naar mijn werk rijd). Mijn collega's komen van een totaal andere richting. En dan nog, ik rijd zoveel mogelijk met de motor naar het werk.
  • Fatima Dirkx

    6 jaar geleden
    Op mijn bagagedrager van mijn fiets mag maar max 25 kg. En er zijn er die met de auto naar hun sportclub rijden, idioot genoeg. Fietske? Of zijn ze te slap om met hun sporttas op de rug te fietsen, kan ook natuurlijk.