Javier Milei.© AP

Spanje roept ambassadrice in Argentinië terug en eist publieke excuses na kwetsende uitspraken president Milei

De Spaanse regering roept haar ambassadrice in Argentinië “voor onbepaalde tijd” terug. Dat heeft ze zondag laten weten. De Argentijnse president Javier Milei wordt ervan beschuldigd Spanje en zijn eerste minister Pedro Sanchez te hebben “beledigd” tijdens een toespraak in Madrid.

blg

Milei was zondag een eregenodigde en een van de sprekers op een evenement dat door de Spaanse uiterst rechtse partij Vox werd georganiseerd in de aanloop naar de verkiezingen voor het Europees Parlement. Zonder haar bij naam te noemen, verwees de president naar de echtgenote van premier Sanchez en bestempelde haar als “gecorrumpeerd”.

LEES OOK. Argentijnse president valt Spaanse premier aan: “Zijn linkse beleid brengt slechts dood en armoede”

Milei alludeerde duidelijk op de recente beslissing van de socialistische premier om al zijn openbare afspraken te annuleren en zich gedurende vijf dagen te bezinnen over een eventueel ontslag, nadat het Spaanse gerecht een vooronderzoek had geopend naar zijn vrouw wegens corruptie.

De Spaanse minister van Buitenlandse Zaken José Manuel Albares wil dat Milei publiekelijk excuses aanbiedt voor zijn uitspraken. “Het is onaanvaardbaar dat een zittende president die Spanje bezoekt, Spanje en de Spaanse premier beledigt”, luidde het.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER