Tweede verdachte opgepakt na aanslag in Franse Trèbes

© REUTERS

Na de terreuraanslag in het zuiden van Frankrijk heeft de politie vrijdagnacht een vriend van de dader opgepakt. Het gaat om een minderjarige, geboren in 2000, zo is in kringen van het onderzoek vernomen.

edm

Vrijdag werd al een vrouw uit de entourage van Radouane Lakdim opgepakt. Volgens procureur François Molins willen de speurders nagaan of de dader medeplichtigen had of ondersteuning kreeg.

De 26-jarige Lakdim bracht vrijdag vier mensen om het leven voor hij zelf werd uitgeschakeld door speciale eenheden van de gendarmerie. Zijn eerste dodelijke slachtoffer viel bij een carjacking in Carcassonne, de drie anderen bij de gijzeling van een supermarkt in Trèbes. Vannacht bezweek luitenant-kolonel Arnaud Beltrame aan zijn verwondingen. Hij had uit vrije wil de plaats van een gijzelaar overgenomen.

Lakdim noemde zich een ‘soldaat’ van IS. De terreurgroep eiste de aanvallen naderhand op.

Lakdim was bekend bij de Franse politie, maar niet als geradicaliseerde moslim. Hij woonde met zijn ouders en zijn zusters in een appartement en was alleen bekend als drugsdealer. ‘Als hij geradicaliseerd is, dan moet het heel snel gebeurd zijn’, zei de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gerard Collomb.