Sint-Katelijne-Waver won vorig jaar de regionale 10.000 Stappenclash.© Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Gemeentepersoneel wandelt honderd uur aan een stuk om Boven De Wolken te steunen: “Niet stoppen, wel stappen”

Sint-Katelijne-Waver -

Het personeel van de gemeente Sint-Katelijne-Waver begon maandagochtend aan een erg bijzondere teambuildingactiviteit. Nog tot vrijdagmiddag wandelen ze onafgebroken honderd uur op een loopband. Daarmee zetten ze de 10.000 Stappenclash in de kijker en steunen ze Boven De Wolken.

Stijn Van de Sande

Niet stoppen, wel stappen. Dat is het motto van het Katelijnse gemeentepersoneel deze week. “Het idee ontstond per toeval tijdens een brainstorm”, zegt Veerle Roelants, diensthoofd Samenleving en vrije tijd. “Iemand merkte op dat een loopband aan onze bureaus handig zou zijn om stappen te halen voor de 10.000 Stappenclash. Dat idee bleef door onze hoofden spoken.”

En dus begon het personeel maandag aan honderd aaneengesloten uren wandelen op een loopband. “We wonnen de regionale 10.000 Stappenclash vorig jaar al eens, en willen die titel graag verlengen”, zegt Roelants. “Maar het is ook een leuke manier om de teamsfeer te bevorderen en we steunen er het goede doel mee. We verkopen spulletjes en organiseren activiteiten om geld in te zamelen.”

De opbrengst gaat naar Boven De Wolken, een organisatie die foto’s maakt van sterrenkindjes. “Toen mijn partner en ik vijf jaar geleden ons zoontje Len enkele maanden na de geboorte verloren, betekende Boven De Wolken veel voor ons”, zegt medewerker Pieter Florentie. “Dankzij de foto’s kunnen we op een warme manier aan hem terugdenken. Ik vind het dan ook prachtig dat het personeel voor dit goede doel koos.”

Schepen Sarah De Keyser (CD&V) en burgemeester Kristof Sels (N-VA) wandelden de actie op gang.© Gemeente Sint-Katelijne-Waver

Fier

“Ik ben altijd fier op ons personeel, maar op dagen als vandaag nog meer”, zegt burgemeester Kristof Sels (N-VA), die het initiatief op gang wandelde en donderdagnacht nog een uur voor zijn rekening neemt. “Ik vind het schitterend dat ons personeel met dit soort ideeën komt en bovendien ook nog eens een heel mooi goed doel steunt. Dat ook de nachtelijke uren vlot ingevuld raken, toont aan hoe groot het engagement bij de medewerkers is.”

Door een speciale constructie kunnen medewerkers al wandelend blijven werken op hun laptop. Daarnaast zijn er ook activiteiten zoals een dartstoernooi, bingo en een kledingverkoop om de sfeer erin te houden. Vrijdag om 13 uur eindigt het opvallende initiatief.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners