© BELGA

Thomas Pieters droomt van zege in eigen land op Soudal Open: “Ik ken de baan helemaal uit mijn hoofd”

Donderdag gaat op de Rinkven International Open-golfbaan in Schilde de derde editie van de Soudal Open (DP World Tour/2,5 miljoen dollar) van start. Thuisfavoriet Thomas Pieters (32) droomt van de zege in eigen land. “Ik heb een groot thuisvoordeel.”

Bron: BELGA

Onze landgenoot heeft ondertussen al bewezen dat hij een sterke speler is, die over enorm veel power beschikt. “Ik ben blij dat ik terug in ons land ben”, liet Pieters zich dinsdag ontvallen tijdens een persmoment. “Ik kan terug in mijn eigen bed slapen. Ik ken de baan van Rinkven helemaal uit mijn hoofd. Dat is een groot thuisvoordeel. Het zou gewoon fantastisch zijn hier te winnen. Wat de lucratieve LIV Tour betreft: mijn contract loopt nog een jaar en dan zien we wel. Als ik dan in de top 24 eindig, komt er nog een jaartje bij.” 

Stevige groep Belgen

Adrien Dumont de Chassart, die vorig jaar met een overwinning op de Korn Ferry Tour de overstap maakte van het amateurcircuit naar de PGA Tour, en Matthis Besard, die vorig seizoen zijn Tour-kaart kon verzilveren voor de European DP World Tour, zijn twee jonge Belgen die klaar staan om in de voetsporen te treden van het duo Thomas Pieters en Nicolas Colsaerts. 

Met ook nog James Meyer de Beco, Yente Van Doren, die beiden dit seizoen al succesvol waren op de Pro Golf Tour, Alan de Bondt, Kristof Ulenaers, Jean de Wouters, Christopher Mivis en de amateurs Jarno Tollenaere, Nathan Cossement, Arthur Haghedooren, Leopold Isserentant, Louis Theys en Lev Grinberg staat er een stevige groep Belgen aan de start.

(lees verder onder de foto)

© REUTERS

Voormalig nummer één

Luke Donald, een van de publiekstrekkers, is ook van de partij. De ondertussen 46-jarige Engelsman, die in zijn loopbaan 56 weken de nummer een van de wereld was, is voor de eerste keer in ons land. Donald, die vorig weekend 68e werd op het PGA Championship, was vol lof over Thomas Pieters, Thomas Detry en Nicolas Colsaerts. “Nicolas is een fantastische gepassioneerde speler en als vicekapitein tijdens de Ryder Cup in Rome heeft hij een belangrijke rol gespeeld en bijgedragen tot de Europese overwinning. Thomas Pieters bewijst dat hij het kan opnemen tegen de beste spelers van de wereld.”

Thomas Detry, die volop mikt op de Amerikaanse PGA Tour, is er niet bij. Hij legt zijn doelen op de FedEx Cup en werd het afgelopen weekend nog vierde op het PGA Championship.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer